Slider1
slider2

Jaarlijkse financiële actie in september

Maandblad ’t Pomphuiske kiest voor diversiteit

HELVOIRT = 6 september 2021. Begin september valt in elk huis van ons dorp een envelopje bedrukt in regenboogkleuren op de deurmat. De redactie spreekt zo nadrukkelijk álle Helvoirtenaren aan. De slogan ’t Pomphuiske is van ons allemaal krijgt hiermee betekenis.

De redactionele formule is gericht op het produceren van ‘duurzaam nieuws’. Er zijn vaste rubrieken zoals Kleintje Helvoirt (elke maand een boreling in beeld), Opgegroeid in Helvoirt (elke maand een Helvoirtenaar die het elders goed naar de zin heeft), Helvoirt Monumentaal (elke maand een verhaal met de bewoners van een van de vele monumentale panden die Helvoirt kent), Helvoirt EERbetoon (een rubriek waarin de relatie van een overleden dorpsgenoot met Helvoirt wordt beschreven) en tenslotte Helvoirt CREATIEF (een rubriek over de drijfveren van lokale kunstenaars) …
Voor de komende jaargang broedt de redactie op een aansprekend samenwerkingsproject met de kinderen en leerkrachten van de basisschool. Alle Helvoirtenaren en de activiteiten die door hen worden ontplooid zijn voor de redactie een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Meer dan een maandblad
Op de poster die elke maand wordt geplaatst op het pomphuisje komt een oud-dorpsgenoot levensgroot in beeld. In ’t Pomphuiske vertelt de oud-dorpsgenoot over zijn of haar herinneringen aan zijn/haar jeugd. Indien beschikbaar kan door de qr-code te scannen een website of Facebook-pagina worden geactiveerd.
In de rode brievenbus kunnen wensen en ideeën worden achtergelaten.

Wie schrijft die blijft…
De opbrengst van de jaarlijkse ‘zakjesactie’ in september is de graadmeter voor de mate waarop het blad gewaardeerd wordt. Veel goed gevulde zakjes en gulle overschrijvingen via de bank zijn van levensbelang voor ons Helvoirtse maandblad. Een gemiddelde bijdrage van zo’n € 1,50 per nummer benadrukt de gezamenlijke wens om een eigen maandblad te behouden. Bovendien kunnen daardoor de advertentietarieven voor de plaatselijke middenstand op een acceptabel niveau blijven. ’t Pomphuiske is er immers voor iedereen.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *