Slider1
slider2

Liefde voor elk ander

HELVOIRT – 6 februari 2023     De viering van zaterdag 11 februari staat in het teken van liefde voor elk-ander.

Dat past een beetje bij Valentijnsdag op 14 februari, een dag waarop geliefden elkaar in het zonnetje zetten. In de viering graven we nog wat dieper: door ons te keren tegen wraakzucht en wrok. Door grenzeloze liefde te willen zien als het beste alternatief en daarbij kracht te putten uit de mysterievolle Bron van alle liefde.
Wij bidden deze week dat wij Gods mensenliefde zichtbaar maken in het werk van ónze handen, in ónze woorden van troost en bemoediging. Armen, ontheemden en kwetsbare mensen met open armen verwelkomen in onze kerken. De wereld omvormen tot een veilig thuis voor alle mensen. Elk stukje aarde veranderen in een stukje hemel.
We kennen allemaal de uitspraak van Jezus: “ Heb uw vijand lief als uw naaste” en zijn antwoord op geweld: “keer uw linkerwang toe als uw rechter wordt geslagen”. Met deze gewaagde uitspraken over liefde voor onze vijanden roept Jezus zachte krachten in ons wakker. Zodat we een tegenwicht kunnen bieden tegen personen en bewegingen in onze maatschappij die ons ophitsen en met opwerpen van tegenstellingen uit elkaar willen drijven. Zachte krachten zorgen voor verbinding met elk-ander, ze drukken geweld de kop in: geweld eindigt waar liefde begint.
U bent van harte uitgenodigd voor de viering van de Open Kerk op 11 februari 2023 in de Oude Sint Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Aanvang is 19.00 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *