Slider1
slider2

Leerlingen Maurick College en Elde College maken kennis met Europese besluitvorming

HELVOIRT/VUGHT – 5 april 2024. Van 14 tot en met 19 april 2024 organiseren het Maurick College en het Elde College het Model European Parliament (MEP).

Tijdens dit evenement dompelen 200 talentvolle leerlingen van 20 verschillende scholen uit Noord-Brabant en Vlaanderen zich een week lang onder in politiek, retoriek en discussies.

Een simulatie van het Europees Parlement tijdens de MEP-week vormt de opmaat voor deze internationale conferentie. In de rol van Europarlementariërs maken de jongeren kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en krijgen ze inzicht in het belang van de samenwerking tussen de verschillende EU-lidstaten.

In parlementaire commissies stellen de jonge ‘Europarlementariërs’ gezamenlijk resoluties op, waarin ze meerdere oplossingen aandragen voor het aan hen toegewezen vraagstuk. Tijdens de Algemene Vergadering worden de resoluties verdedigd en wordt tot slot door alle deelnemers via een stemming bepaald of de resolutie is aangenomen of afgewezen.

Ook is er ruimte voor vermaak waarbij de deelnemers afreizen naar verschillende locaties in de regio. Donderdagavond staat er bijvoorbeeld een feestavond op het programma.

Zowel het Maurick College als het Elde College stimuleert door deelname aan het evenement de kennis over de basiswaarden van de democratische rechtstaat en het ontwikkelen van de sociale en maatschappelijke competenties die daarvoor nodig zijn.

We hopen dat de leerlingen een leuke en leerzame MEP-week tegemoet gaan.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *