Slider1
slider2

Laatste zondag kerkelijk jaar

HELVOIRT – 22 november 2021   Laatste zondag kerkelijk jaar

Eeuwigheidszondag is de laatste zondag van het kerkelijk jaar en tevens de zondag voordat de adventstijd begint. In 2021 valt deze dag op zondag 21 november. Vaak gedenkt men tijdens de kerkdienst op deze zondag de gemeenteleden die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden.

Eeuwigheidszondag komt uit de lutherse traditie van de 19e eeuw, die een alternatief vond voor de rooms-katholieke traditie van Allerzielen. In de calvinistische traditie in Nederland noemde men de zondag Eeuwigheidszondag. Deze benaming paste beter bij het karakter van deze zondag: een dag die geen afsluiting is maar juist onderstreept dat de tijd en de kerk doorgaan.

Op een bijzondere wijze heeft de Protestantse gemeente van Helvoirt vorm gegeven aan het gedenken van de overledene van zowel het afgelopen kerkelijk jaar als ook alle andere overledene. Thema van de kerkdienst was “Vang mijn tranen in uw kruik” (psalm 56:9) en de dienst werd begeleid door het Taizékoor o.l.v. Anton Klerx.

’s-Avonds werden kaarsen op alle graven geplaatst op de begraafplaats aan de Kerkstraat (hoek Vincent van Goghstraat). De kaarsen op de graven gaven een bijzondere sfeer van verlichting, warmte en troost.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *