Slider1
slider2

Koopwoningen op perceel Boerenbond

HELVOIRT 13 december 2022. Op de plek van de voormalige Boerenbond aan de Torenstraat in Helvoirt komen koopwoningen.

De gemeente wil meewerken aan een bouwplan voor 14 woningen. Eigenaar van het perceel is De Pannen Vastgoed BV uit Cromvoirt. De projectontwikkelaar kocht het in 2020 voor 7 ton.
Bij de gemeente ligt het voorstel om op de locatie woningen te realiseren voor een brede doelgroep. De 14 woningen zijn verdeeld in 2 onder-een-kap-woningen en 12 rijwoningen. De huizen zijn bedoeld voor de verkoop aan particulieren. De doelgroep van de tweekapper en de rijwoningen zijn gezinnen en starters. Het parkeren voor de woningen komt op eigen terrein.

De architectuur van het plan heeft – volgens het voorstel aan de gemeente – een dorps karakter. De architectuurstijl komt overeen met andere woningen in het centrum van Helvoirt en sluit daarom aan op de sfeer en het karakter van het dorp.

Het voorstel zegt dat het huidige Boerenbondpand sterk verouderd is waardoor een nieuwe winkel niet mogelijk is. In eerste instantie is gezocht naar een andere commerciële invulling. “Echter is het aanbod van commercieel vastgoed in Helvoirt groter dan de vraag, waardoor wij genoodzaakt zijn naar andere mogelijkheden te kijken, waardoor het idee is ontstaan van woningbouw”, staat in het voorstel. De projectontwikkelaar wil de tweekappers aanbieden vanaf €600.000. De overige woningen voor €250.000 tot €600.000.

De gemeente wil meewerken aan de nieuwe bestemming ‘wonen’ in plaats van ‘detailhandel’ op voorwaarde dat acht woningen tussen €250.000 en €400.000, vier woningen tussen de €400.000 en €600.000 en twee woningen €600.000 of meer gaan kosten.

De projectontwikkelaar is door de gemeente gevraagd om een uitgewerkt plan in te dienen.
Voor meer informatie klik hier.

Bron: Helvoirt.net

Download onze gratis app

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • Bas Huijberts , 13 december 2022 @ 17:00

  Goedendag,

  Waar zou ik meer informatie kunnen m.b.t. het eventueel inschrijven voor de woningen op de plaats van de voormalige boerenbond. Ik kan hier zo snel niets over vinden.

  Met vriendelijke groet,

  Bas Huijberts

 • Ine , 13 december 2022 @ 21:50

  Interessant plan, maar hoe kun je hiervoor inschrijven? Staat nergens vermeld ook niet op een eventuele website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *