Slider1
slider2

Kloosterrondwandeling bij ZIN officieel geopend

VUGHT – 15 mei 2023. Ruim vijftig wandelliefhebbers waren vrijdag getuige van de officiële opening van de kloosterrondwandeling bij Kloosterhotel ZIN.

Een fraaie aanwinst voor het uitgebreide wandelaanbod in gemeente Vught. Wethouder Du Maine en Frater Broer onthulden het bord bij de start van de wandelroute.

Met de wandelschoenen aan en een kop koffie in de hand luisterden belangstellenden naar het openingswoordje van Gerie ten Cate, directeur van Kloosterhotel ZIN. Daarna nam wethouder Mark du Maine het woord. Hij benadrukte hoe mooi en bijzonder het is dat er binnen de grenzen van onze gemeente nog steeds wat te ontdekken valt. Ook gaf hij aan dat inwoners van gemeente Vught bekend staan om hun activiteiten. “Jong of oud, de Vughtenaar is bovengemiddeld sportief en in beweging. Een nieuwe wandelroute past dan ook naadloos in het brede aanbod van mogelijkheden en activiteiten om dit verder te stimuleren. Mede door deze wandeling, blijven we op sportief gebied voorop lopen.”

Oude en nieuwe verhalen
Daarna nam Jasper van Deurzen het woord. Van Deurzen was als projectleider nauw betrokken bij de ontwikkeling van Ons Kloosterpad, een 330 kilometer lang wandelpad door het Brabantse land waar wandelaars al lopend kennis kunnen maken met het werk en leven van Brabantse kloosterlingen. De route is zo’n elf kilometer lang en heeft eenzelfde begin- als eindpunt. Van Deurzen: “Deze kloosterrondwandeling zit vol oude verhalen. Maar ik hoop ook dat mensen elkaar ontmoeten en er nieuwe verhalen worden gemaakt. Want dat is de essentie van de wandelroute.” Iets wat Frater Broer, één van de fraters die nog op het landgoed van ZIN woont, tijdens de onthulling van het bord ook nog even aanhaalde: “Het gaat er niet om alleen naar het verleden te kijken, het gaat om het nu en de dag van morgen. Om de zending die we eigenlijk allemaal hebben. Als deze wandeling daar een kleine bijdrage aan kan leveren, dan ben ik daar heel blij mee.”

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *