Slider1
slider2

Kleding-doorgeeftas in Helvoirt

HELVOIRT – 20 september 2023. Sinds een jaar is er in Helvoirt een leuke manier voor vrouwen om aan tweedehands kleding te komen, zonder daarvoor ver van huis te hoeven gaan. We hebben namelijk het landelijk initiatief voor een zogeheten doorgeeftas opgepikt, en zijn met 10 vrouwen daarmee aan de slag gegaan.

Een doorgeeftas is een manier om onderling kledingstukken te kunnen ruilen, gratis en zonder verplichting. Een tas met dameskleding reist daarbij van adres naar adres.
Als de tas bij je wordt gebracht heb je 3-4 dagen de tijd om er in te neuzen, en er uit te “shoppen”. Haal eruit waar je blij van wordt, en stop erin wat je zelf niet meer draagt.
En het hoeft niet één op één. De ene keer neem je misschien meer, en de volgende keer geef je wellicht meer. Net hoe het uitkomt. Vervolgens breng je de tas naar het volgende adres, nadat je via de (groeps-)app hiervoor een afspraak hebt gemaakt.
Simpel, verrassend en met gesloten portemonnee! En wellicht kunnen we een tweede groep maken, waardoor we wat meer rekening kunnen houden met de diverse kledingmaten.

Het is een geweldige manier om leuke kleding te kunnen dragen, en goede kleding die je hoe dan ook niet meer “past” een tweede leven te geven.
Heb je zin om mee te doen dan stuur een mailtje met je naam en telefoonnummer naar hnnk.schrmns@gmail.com. Of gooi een briefje in de bus.
Leuk als je mee doet!

Hanneke Schuurmans-Schellekens
v.d. Meerstraat 8

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *