Slider1
slider2

KANT zoekt nieuwe tuinen voor open-tuinen-route in Vught, Helvoirt of Cromvoirt

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT – 14 mei 2024. Op zondag 30 juni is er weer een hernieuwde kans om een aantal mooie, inspirerende en leuke tuinen te bezoeken in Vught, Cromvoirt en Helvoirt.

Want dan organiseert burgerinitiatief KANT alweer de 5e open tuinen route. We zoeken vooral nog tuinen die niet eerder hebben meegedaan. Maar onze mensen die dat eerder deden blijven ook van harte welkom.
Dit jaar staat de tuinenroute in het teken van de levende bodem, ons jaarthema van 2024. Er zijn al zo’n 4-5 goede aanmeldingen gedaan, maar er is nog plaats voor meer tuinen.

Een gezonde bodem is de basis voor een goede tuin
Wij zijn vooral op zoek naar tuinbezitters die kunnen laten zien hoe in hun tuin maatregelen zijn genomen om tot een betere en gezondere bodem te komen. Heeft u bijvoorbeeld een wadi aangelegd of regenpijpen afgekoppeld? Of misschien was uw tuin wel heel erg heet en heeft u tegels weggehaald en er een groene tuin van gemaakt. En heeft u nog meer maatregelen genomen, zodat het water er beter in vast gehouden kan worden. Of misschien heeft u uw klapzand-grond voorzien van regenwormenmest, mulch of eigen compost gebruikt. Wij zoeken naar mensen die andere inwoners van Vught, Helvoirt of Cromvoirt kunnen vertellen en inspireren wat u zoal gedaan heeft en wat goed of minder goed ging. De grootte van de tuin is niet belangrijk. Elke tuin waarin een gezonde, levende bodem aandacht krijgt en die kan inspireren is welkom. Ook een tuin waarin u net begonnen bent en waarin u zelf wellicht nog met veel vragen rondloopt.

Aanmelden

Schroom niet om uw aan te melden. Ook een tuin in ontwikkeling kan juist inspirerend zijn.
Openstelling van de tuinen is van 10.00 tot 17.00 uur op zondag 30 juni of een deel van de dag daarvan. Als u uw tuin open wilt stellen graag voor 2 juni aanmelden bij welkom@welkombijkant.nl
We zoeken nog tuineigenaren waarbij we enkele bodemonderzoeken en -proefjes mogen demonstreren.

We zijn altijd op zoek naar personen die actief willen worden bij KANT om steeds meer mensen te betrekken bij een klimaatbestendig Vught. De kerngroep van KANT nodigt u van harte uit met ons mee te doen. Bekijk onze website eens, daar staan meerdere tips op, van makkelijke tot moeilijkere maatregelen om uw tuin klimaatvriendelijker te maken. U kunt contact met KANT opnemen via welkom@welkombijkant.nl of telefonisch via 06-4032 6440.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *