Slider1
slider2

Johannes Passion in Vught

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 3 maart 2023. Na een aantal jaren op rij de Matthäus Passion van J.S. Bach uitgevoerd te hebben wilde Projectkoor Brabant Vught in 2020 laten kennismaken met zijn Johannes Passion.

Door het uitbreken van de coronapandemie kon de geplande uitvoering in de Lambertuskerk helaas geen doorgang vinden.
Projectkoor Brabant gaf de moed echter niet op en heeft rekening houdend met de geldende maatregelen in het najaar van datzelfde jaar de Johannes Passion op een bijzondere manier toch nog uitgevoerd: buiten, in de unieke setting van het bos van Hotel Guldenberg in Helvoirt. Zitplaatsen in de buitenlucht rondom het ven, een unieke akoestiek en ambiance van water, natuur en bos…

Op zaterdag 1 april 2023 voert Projectkoor Brabant onder leiding van dirigent Lex Wiersma uit Helvoirt de Johannes Passion van J.S. Bach alsnog uit in de sfeervolle Lambertuskerk in Vught en u kunt daar bij zijn!

De uitvoering vangt aan om 20.00 uur (kerk open om 19.30 uur). Kaarten kosten € 27,50 en zijn verkrijgbaar via www.projectkoorbrabant.nl.

Projectkoor Brabant is in 2012 op initiatief van enkele zangers samen met en rond dirigent Lex Wiersma opgericht en bestaat uit een groep enthousiaste en zeer gemotiveerde zangers en zangeressen die in korte tijd een werk instudeert en kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen geeft. Het koor zingt de Grote Klassieke Werken voornamelijk vanuit de operatraditie. Dat levert dramatisch en
klanktechnisch interessante uitvoeringen op, gebaseerd op de Bel Canto-traditie en een levendige beleving van de muziek. Voor een overzicht van onze eerdere uitvoeringen zie www.projectkoorbrabant.nl.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *