Slider1
slider2

Ingezonden bericht: Luchtkwaliteit toetsen binnen 10 meter van de wegrand is 10 meter van de wegrand!

N65 – 11 september 2020.  Europese Luchtkwalitetsrichtlijn schrijft voor dat de luchtkwaliteit overal getoetst moet worden, binnen 10 meter van de wegrand en vooral daar waar   de hoogste concentraties voorkomen. 

Het is dan ook verbazingwekkend dat de Nederlandse overheid, de Raad van State en Europese Commissie anders oordeelden. En aldus verhinderen dat overal in Nederland normoverschrijdingen zichtbaar worden langs drukke wegen door bebouwde kommen.

Dit lijkt een evident simpele regel. Desalniettemin is het dan nu zover. Na bijna 10 jaar procederen, moet het Hof van Justitie EU  nu een uitspraak doen in twee procedures tegen de Europese commissie en de European Environment Agency (EEA) .  Zie HIER het persbericht voor meer details hoe onze hoogste EU-instanties duidelijke milieu regels met voeten treden.

 

Met vriendelijke groet, Comité N65,

Mail: bestuur@n65.nl

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *