Slider1
slider2

Hoezo Italiaanse toestanden in de financiën?

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT –  8 juli 2021. “We kunnen terugkijken op 2020 als een jaar vol dynamiek en een solide financiële situatie”. 

Een citaat uit het voorwoord van de jaarrekening. Gemeentebelangen vroeg opheldering over uitspraken gedaan door thans coalitie partijen van “ Italiaanse toestanden in Vught en schulden ongekend hoog”. Als partijen in het verleden de beeldvorming zo wegzetten, hoog van de toren blazen om  dan nu met dit citaat te openen, doet dit op zijn minst de wenkbrauwen fronsen.

De jaarrekening laat een positief slot zien. Toch is enige nuancering op zijn plaats. Als we de incidentele Covid middelen van het Rijk eraf halen en de budgetoverhevelingen betrekken blijft er ruim 79.000 Euro over om toe te voegen aan de Algemene reserve. Dat is dan in 2020 goed gedaan. Cijfermatig goed geraamd en uitgevoerd. Daarmee dient de coalitie 2020 waar we deel van uitmaakten een compliment te krijgen die dit samen met de organisatie bewerkstelligd heeft.

De algemene reserve laat ondanks inboeken van kosten voor de N65 nog steeds 4 miljoen vrije ruimte zien. De kengetallen zijn positief. Weliswaar aandacht voor de solvabiliteit op termijn en de schuldpositie die gaat oplopen, maar dat zijn zaken die je bij de begroting aanhaalt en niet een jaarrekening. Dat is achterom kijken.

De ICT-omgeving vormt wel een aandachtspunt volgens de accountant en daar willen wij als GB ook nadrukkelijk aandacht voor vragen. Zeker gezien de toenemende cybercriminaliteit en identiteitsfraude.

Kortom de jaarrekening 2020 geeft een getrouw beeld van de financiële situatie zoals de accountant in de verklaring aangeeft en het is zeker geen kommer en kwel.

Als we daar dan nog de gebleken gezonde positieve financiële toestand van Helvoirt in 2021 in integreren doen we het in het Vughtse naar behoren. Hoe noemen we dat Goed Rentmeesterschap?

Martien Vromans

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

2 Comments

Avarage Rating:
 • 0 / 10
 • j van engelen , 8 juli 2021 @ 10:05

  “Als we daar dan nog de gebleken gezonde positieve financiële toestand van Helvoirt in 2021 in integreren doen we het in het Vughtse naar behoren.”

  Als ik zoiets lees,geschreven door iemand van het gemeentebestuur, gaan bij mij alle alarmbellen af.

  In mij optiek betekend zo’n uitspraak: Helvoirt kan financieel gezien de komende tijd uitgekleed worden zoals Haaren dit eerder heeft gedaan.
  Dit om alles in Haaren spik en span te maken op kosten van Helvoirt (wegen trottoirs nieuw gemeentehuis enz.) en Helvoirt uit te kleden en daar niks te doen.
  Zie als voorbeeld de vele trottoirs in Helvoirt die niet te begaan zijn voor ouderen met stok of rollator,zij lopen het serieuze risico op vallen.
  Overal steken stenen omhoog waar door Vught ook nog steeds niks aan gedaan is.

 • Martien Vromans , 11 juli 2021 @ 12:15

  Jan
  De reactie is met name aan het adres van de roependen uit het Vughts deel van de politiek van voor de herindeling die de financiële situatie van Helvoirt nog niet zo goed wilde inschatten.
  Terecht dat je de trottoir problemen aanhaalt. Dat is een doorn in het oog. Ook in ons verkiezingsprogramma van Gemeentebelangen nadrukkelijk benoemd. Maar ja we zijn nu oppositie. De Torenstraat is verbetering onder Haaren in gang gezet. Nu Vught aan zet voor de rest. Ik hoop dat dit goed voorbeeld doet volgen.
  We houden het in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *