Slider1
slider2

Het Dameskoor van de Nicolaaskerk is er mee gestopt

Foto: Het Middenkoor bij een kerstviering in de Nicolaaskerk. Op de rug gezien dirigent Anneke Hageman en pianist van het Middenkoor Henk van der Sanden. Deze laatste is dirigent van het gemengd Nicolaaskoor.

HELVOIRT – 28 september 2021. Het dameskoor in de Nicolaaskerk te Helvoirt legt er de pannen op. Voorbije zondag verzorgde het zangkoor voor het laatst de viering met zang onder leiding van dirigent Anneke Hageman. Te weinig leden en de naderende wintertijd is reden voor dit besluit.

Het Dameskoor is meer een trouw- en rouwkoor met een geschiedenis van meer dan een halve eeuw. Het koor kende jaren terug drukke tijden bij huwelijken in de Nicolaaskerk. Evenals de zang bij een rouwplechtigheid. Daarnaast verzorgde het koor de zang op verzoek bij jubilea zoals gouden en diamanten bruiloften.
Er waren nog tien dames actief bij het koor die regelmatig in de avonduren repeteren. In de winterperiode gaan deze dames liever niet in het donker naar huis. Bovendien is een groep van tien dames niet erg groot. Een zieke die de repetitie niet bezoekt en een lid die andere verplichtingen heeft is niet altijd op te vangen. De pandemie van het Coronavirus heeft ook geen goed gedaan voor de groep. Het Dameskoor verzorgde vieringen met een beperkte bezetting. Daar ging veel telefoonwerk aan vooraf om steeds met de juiste dames te zingen. De leeftijd van de dames gaat al aardig in de richting van de 80 jaar. Het einde van het dameskoor werd door een zelf gebakken cake, voor elk lid van het Dameskoor, uit de oven van Anneke Hageman onderstreept. Verder werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven. Het trouwkoor is dus ter ziele maar het rouwkoor is er nog wel. Dat bestaat uit dames en heren.

De Nicolaaskerk zit nog niet zonder koor. Er is een gemengd Nicolaaskoor actief sinds 1978 met dames en heren. Het Middenkoor zijn de dames die tegen de pensioen gerechtigde leeftijd aan zitten maar telt ook veel jongere dames. Ook hiervan is Anneke Hageman de dirigente. Volgens een agenda verzorgen het Middenkoor en het gemend Nicolaaskoor de zang in de Nicolaaskerk in Helvoirt waar elke zondag een viering is. Aanvang 9.30 uur.

Van onze correspondent

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *