Slider

Helvoirtse tenor Peter Gijsbertsen wil heel graag weer gaan zingen….

Winterreise van Schubert

(Peter Gijsbertsen, tenor en Hans Eijsackers, piano)

HELVOIRT – 18 mei 2020. Met de crisis was er de afgelopen maanden geen ruimte voor concerten en uitvoeringen voor een live publiek en aangezien ik zing voor m’n werk was dat nogal ingrijpend.

Nu de regering de richtlijnen wat versoepelt, op 1 juni, heb ik meteen het initiatief genomen om een concert te organiseren. Dat vindt plaats in de Toonzaal in Den Bosch wat voor Helvoirtenaren goed te doen is per fiets.

Ik zou het erg leuk vinden mochten er een aantal mensen uit Helvoirt op het concert bij zijn. De maatregelen zoals voorgeschreven door de staat worden door de organisatie nageleefd.

Op het programma staat trouwens de Winterreise van Schubert dat ik ook al eens heb uitgevoerd bij ‘Noten op de Noen’. Het zou kunnen dat mensen zich dit zelfs nog herinneren!

Uiteraard geldt voor dit concert het voorbehoud dat het past binnen de verruimde maatregelen die dinsdag 19 mei worden bekendgemaakt.

Peter Gijsbertsen (Helvoirt)

Winterreise van Schubert (Peter Gijsbertsen, tenor en Hans Eijsackers, piano)

Concert op 1 juni om 19.30 én 21.15 uur: Toonzaal Den Bosch Prins Bernhardstraat 4, 5211 HE ‘s-Hertogenbosch  073 612 3422

kaartje kopen: KLIK HIER 

Persoonlijke noot: “Toen ik de persconferentie beluisterde waarop bekend werd dat er weer mondjesmaat publiek toegelaten kon worden in theaters en concertzalen begon mijn zangersbloed weer te stromen. We hebben nu eenmaal een publiek nodig dat in levende lijve voor ons zit en gelukkig leent een select gezelschap zich uitstekend voor een recital. Hans en ik hebben gekozen voor de Winterreise omdat dat het stuk is dat ons het meest na aan het hart ligt zoals dat ook voor veel luisteraars geldt. Nu het weer mag, dachten we: laten we beginnen met de mooiste muziek die er is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *