Slider1
slider2

Helvoirtse hete kip kano, de ideale carnavals snack

HELVOIRT – 4 februari 2023. Over een paar weken is zover carnaval in Keiespellersdurp.

En om mee “unne goeie bojem” te beginnen heb ik voor jullie de Helvoitse hete kip kano bedacht. Simpel te maken en errug lekker.

Wat heb je nodig:
Satéstokjes, een bakpan, een klein steelpannetje, een elektrische of gas oven, BBQ of evt. grillpan elektrische grillplaat of oven met grill functie en een paar bakjes en schaaltjes.

Ingrediënten:
1 afbak stokbrood
6 kippendijen filet ± 500 gram
1 eetlepel soja saus
1 eetlepel knoflookpoeder
2 eetlepels honing
2 theelepels gemberpoeder
1.5 theelepels paprikapoeder
2.5 theelepels sambal oelek
Scheutje olijfolie
Scheutje worcestershire saus
1 bakje spekjes
Atjar
Cassave kroepoek
Potje gebakken uitjes

Bereidingswijze:

Bak het stokbrood af in de oven volgens de instructies op de verpakking, snij onder tussen de kippendijen filet in niet te kleine blokjes.
Doe deze in een kom voeg daar alle andere Ingrediënten aan toe en roer goed door elkaar en laat dit 1 uurtje in de koelkast marineren.
Rijg na dat uurtje de blokjes aan een satéprikker ongeveer 5 blokjes aan een stokje ik had 8 sateetjes van 6 kippendijen.

Als het stokbrood is afgebaken en afgekoeld snij je er aan de bovenkant over de lengte een strook uit van ongeveer 3 cm breed, haal dit uit het stokbrood en hol die wat verder uit.

Bak nu de spekblokjes in een bakpan en grill de satékes op de bbq, onder de grill in de oven ,grillpan of elektrische grillplaat
Als je het vlees aan het grillen bent maak je de saté saus

De saté saus, ingrediënten:

5 eetlepels pindakaas met nootjes
250 ml water
3 eetlepels ketjap manis
½ eetlepell sambal

Meng in een steelpan de pindakaas, ketjap manis en sambal en roer alles goed door elkaar. Voeg het water toe, roer nogmaals door en verhit de pan op een lage temperatuur.
Laat de satésaus langzaam opwarmen en roer af en toe door met een garde om klontjes te voorkomen. Haal de satésaus, wanneer deze warm is van het vuur

De opmaak

Schep en verdeel met een lepel wat spekjes onder in het stokbrood, strooi daar wat gebakken uitjes op en leg nu links en rechts er een sateetje in en trek er de stokjes uit. Schep er met een jus lepel een lekkere hoeveelheid saté overheen, strooi daar wat atjar op en verdeel er een stuk of 5 kroepoekjes op serveer evt. nog wat losse kroepoek op het bord erbij.

Smakelijk eten en een fijne carnaval gewenst.

Keiespellers Gaon Los

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *