Slider1
slider2

Helvoirt ten onder tegen effectief Haarsteeg: 3-1

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 5 november 2023. Het had zomaar een wedstrijd kunnen zijn die in 0-0 kon eindigden, zonder dat het saai was. Want aanvallend kregen beide ploegen weinig voor elkaar. Toch vielen er nog 4 doelpunten, waarbij Haarsteeg de meeste maakte.

Een 2e bezoek aan Haarsteeg binnen een paar maanden tijd. Afgelopen september troffen beide teams elkaar in vriendschappelijk verband. Helvoirt won toen met 1-6. Herinnerd u zich vorig seizoen de 2 korte ontmoetingen met Gilze in Helvoirt? Voor de beker met 1-7 verloren, maar een paar maanden later in de competitie 2-1 winst. Dat scenario zou zomaar deze middag in Haarsteeg herhaald kunnen worden. Het weer was in ieder geval identiek: regenachtig. Maar het veld niet. Op het kunstgrasveld is Helvoirt al een aantal ontmoetingen ongeslagen, maar het hoofdveld is een ander verhaal. Daar won Helvoirt voor het laatst in 2004 van Haarsteeg. Hoewel Helvoirt via Dennis van de Loo bijna op 0-1 kwam na 2 minuten (voorzet verraste bijna doelman Aaron van Engelen, die de bal over moest tikken), was het Haarsteeg dat in de 7e en 9e minuut zomaar met 2-0 voorstond. Okke Vos zorgde voor de openingstreffer door Jannes Verhulst te verrassen met een aftstandschot en Jeroen Vissers leek vlak voor de 2-0 in de 16 Thijs van Hal omver te duwen, maar van de scheids mocht Vissers door en via een heuse carambole viel de bal vervolgens achter Jannes. Helvoirt deed na 19 minuten wat terug. Menno van Hattum wist op aangeven van Dennis de aansluitingstreffer te scoren. Helvoirt had in de 1e helft daarna iets meer balbezit, maar alleen Marcus Smarius kreeg nog een grote kans op de 2-2. Haarsteeg kreeg een voorzet niet lekker weggewerkt, waarna Marcus de vrije schietkans kreeg, maar die eindigde in het zijnet.

Na rust voerde vooral de strijd de boventoon. Soms misschien iets te fel, want dat er na rust ook 5x geel werd uitgedeeld zegt daarin ook wel genoeg. Kansen waren er niet of nauwelijks. Een goede mogelijkheid werd door beide ploegen niet goed uitgespeeld. Haarsteeg kreeg halverwege de 2e helft de enige grote kans tot dat moment dan ook van Helvoirt in de schoot geworpen toen Koen Sleutjens de bal recht voor z’n voeten kreeg, maar schoot te gehaast over. In de 76e minuut scoorde Haarsteeg 3-1. Na een actie van Sleutjens kon Vissers simpel bij de 2e paal intikken. Het was ook meteen de beslissing. Want echt gevaarlijk werd alleen Haarsteeg nog in counters, die niets opleverde. Zo herhaalde het scenario dus wat er vorig seizoen tegen Gilze gebeurde.

Volgende week ontvangt Helvoirt in eigen huis Den Dungen.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *