Slider1
slider2

Helvoirt ook onnodig onderuit is Oss: 3-1

Door Jurgen Hamers 

HELVOIRT – 19 november 2023. Het begint hetzelfde liedje te worden. Qua strijd en inzet zeker niet de mindere, niet veel weggeven, maar het creëren/uitspelen van (grote) mogelijkheden blijft vaak een probleem voor Helvoirt en heeft de tegenstander aan 1 of 2 momenten genoeg, ook dit seizoen. Ook in Oss tegen Margriet speelde Helvoirt een prima pot, maar na afloop toch weer zonder resultaat omdat de tegenstander effectiever was, terwijl dat er echt opnieuw een resultaat inzat.

De 1e helft tussen Margriet en Helvoirt kende weinig hoogtepunten. Na een kwartier spelen moest Dennis van de Loo geblesseerd naar de kant en na 20 minuten leek Helvoirt opnieuw gedwongen te moeten wisselen toen Ingmar Torjuul en Jeroen de Bever vol tegen elkaar opbotsten. Uiteindelijk konden beide weer verder, maar moest Ingmar zich halverwege de 2e helft alsnog laten vervangen als gevolgen van deze botsing. Pas na 25 minuten de eerste echte kans van het duel. Het schot van Rico de Laat werd gekeerd door doelman Jurre van den Akker. En tegen de rust kreeg Margriet ook z’n enige, maar wel de grootste, kans van de 1e helft. Een doorgeschoten voorzet kon door liefst 3 Margriet spelers worden ingeschoten, waaronder Agonis Hoti, die schoot, maar te slap, waardoor Jannes Verhulst de bal simpel kon oppakken. 0-0 was daarmee een terechte ruststand, want beide ploegen wilden wel, maar verspeelde veel keren de bal bij een veel belovende aanval.

Na rust kwam Margriet na 51 minuten op voorsprong, en hij viel eigenlijk op een manier waarop hij misschien wel moest vallen: uit het niets. Na een hoekschop belandde de bal via de nodige schijven voor de voeten van Nick van Oorschot, die van ruim 20 meter besloot uit te halen en het geluk had dat Jannes te veel mensen voor z’n neus had staan en daardoor ook laat kon reageren: 1-0. Van Oorschot kreeg niet veel later ook een vrije kop kans op de 2-0. Hij kopte naast. Na 70 minuten leek Margriet het duel al te beslissen. Een steekbal schoot door tot bij Joey Schuurmans die doorging en de meegekomen Hoti van dichtbij simpel liet intikken; 2-0. Uit z’n eerste de beste kans van de 2e helft wist Helvoirt in de 79e minuut de aansluitingstreffer te scoren. Uit een hoekschop werd de kopbal van Menno van Hattum nog gekeerd door van den Akker, waarna Thijs Pijnenburg in de rebound alsnog scoorde; 2-1. Nadat Schuurmans een minuut later vrij voor Jannes nog voorlangs schoot, was het Helvoirt dat daarna de betere was, en ook een aantal mogelijkheden had op de 2-2, maar een echt grote kans kwam er niet uit voort en uiteindelijk profiteerde Margriet van de ruimte die het in de tegenstoot kreeg. In de 88e minuut gooide Margriet het duel dan ook definitief in het slot. Een vrijwel identiek doelpunt als de 2-0. Nu was het de net ingevallen Dani Eveleens die de voorzet gaf en Hoti opnieuw van dichtbij vrijstaand kon inlopen: 3-1. Eveleens zag even later nog een volley net voorlangs gaan en Marcus Smarius noteerde het laatste wapenfeit. Hij schoot vanaf rand 16 net over. Hoewel, met name de 2e helft, het meeste gevaar wel van Margriet kwam, was de nederlaag opnieuw niet nodig geweest. Maar door de ongunstige uitslagen is Helvoirt nu wel gezakt naar de 11e plaats.

Volgende week komt Alem in Helvoirt op bezoek. Wil Helvoirt weer uit de onderste regionen komen, dan moet er dus gewonnen worden, aangezien Alem 1 punt meer heeft.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *