Slider1
slider2

Helvoirt neemt afscheid van pakketbezorger Wim van de Steenhoven (66)

Foto’s hierboven: Bart Meesters

HELVOIRT – 28 augustus 2020. Wim van de Steenhoven uit Andel is nu 8 jaar pakketbezorger in Helvoirt. Na 40,5 jaar werkzaam bij PostNL te zijn deed hij vrijdag zijn laatste rondje.

Op het kerkplein werd hij toegejuicht door zeker 50 personen en kwam handen te kort om alle cadeaus in ontvangst te nemen. Het laatste pakket was voor hem. Met bloemen en tal van enveloppen waarin de nodige eet-bonnen van Helvoirtse ondernemers. Met een luid applaus kreeg hij deze cadeaus overhandigd uit handen van Bart Meesters, de initiatiefnemer tot het “gezamenlijk” afscheid.

Daarmee namen de Helvoirtenaren afscheid van een geliefde pakketbezorger Wim van de Steenhoven (66) uit Andel. Een pakketbezorger die de harten van jonge en oudere inwoners van het dorp Helvoirt in korte tijd wist te stelen door zijn vriendelijke en attente wijze van bezorging. Wim van de Steenhoven gaat het contact met de mensen missen : “Kort informeren hoe het met een ziek familielid gaat of erger bij een sterfgeval wil gedaan zijn. Belangstelling tonen in moeilijke tijden. Dat vind ik belangrijk. Omgekeerd merkte ik dat ook bij het verlies van mijn 16 maanden oud zijnde kleinkind Jasmijn. Het sleept je door een heel moeilijke tijd heen.”

Warm bad
“Ik heb het acht jaar geleden getroffen toen ik van postbezorger pakketpost ging doen. Alsof ik in een warm bad terecht kwam. Helvoirt is een heel hechte gemeenschap. Met plezier spring ik elke dag achter het stuur van de bestelbus om pakketten af te leveren. Ben begonnen met 80 pakketten per dag. Dat is opgelopen naar 200 stuks per dag. Eerst kwam ik in Helvoirt en Biezenmortel. Mijn aantal straten is meermaals verminderd door het stijgend aantal bezorgingen per dag. Daarmee leer je ook veel mensen kennen. Je komt vaker langs. Zeker in deze tijd van het virus. Het aantal bezorgingen neemt nog steeds toe.” De opvolger van Wim van de Steenhoven was aanwezig bij het afscheid van de ervaren postmedewerker in de persoon van Jacqueline Vingerhoets uit Esch geboren in 1985 in Haaren,

Geen hand
De pakketbezorger van PostNL vindt het heel jammer geen hand te mogen geven. Hij begrijpt wel dat het niet kan in het coronatijdperk maar je voelt je onthand.” Tijdens het handen schudden wens je elkaar het beste toe voor de toekomst, dat voelt goed”. Hij gaat zich niet vervelen. Als fietsliefhebber springt de postbode elke week 3 keer op een wielrenfiets voor een tochtje van 80 km. “Ik fiets het liefst alleen. Heb je geen last van anderen en in een groep fietsen brengt zorgen over valpartijen. Ooit nam ik deel aan wielerwedstrijden. In de jaren 80, 81 en 82 reed ik onder andere mee in de wielerronde van Helvoirt.

Muziek maken
Naast het fietsen zit de man uit Andel bij twee muziekbands die elke week nog repeteren.” Muziek maken is echt mijn hobby. Jammer dat we nu niet kunnen optreden ook weer door dat bekende virus. Verder ben ik penningmeester van de Oranjevereniging in onze woonplaats. Dit jaar zouden we een heel jaar ons honderd jarig bestaan vieren. We hadden al een vol programma met vaak een volle agenda in weekeinden. Helaas is daar het coronavirus die een spaak in ons wiel steekt.”

Geen afscheidsreceptie
“PostNL regelde een afscheidsreceptie. Kan ook niet doorgaan vanwege het coronavirus. Opnieuw een streep door een activiteit waar je naar uitkijkt. Gelukkig is er Helvoirt nog. Vindingrijk als wat. Dat uitzwaaien op het kerkplein doet me goed. Als een flits komen de momenten langs zoals de ontvangst van een kopje koffie, een ijsje met het hete weer, de attenties bij de feestdagen of de leuke verhaaltjes waarvan men mij spantoon deelgenoot maakt. De dank van oudere mensen bij afgeven van de pakketten tot aan de keukentafel. Noem maar op.

Gulle Gevers
Wie deden er in Helvoirt allemaal een enveloppe of cadeau in de het laatste pakket bestemd voor de pakketbezorger zelf.

Dat zijn:

Autobedrijf Theo vd Heijden
Brasserie Het Verlangen
Bakkerij Coppens
Bakkerij Smaak
Boerenbond
Cafetaria De Pieper
COOP Helvoirt
De Keizer restaurant
De Rijwielcentrale
De Wijnwinkel
Eetcafé De Heeren
HelvoirThuis
Mitra Slijterij Pijnenburg
Van de Loo Groente & Fruit
Slagerij Timmermans

Van onze correspondent
Foto’s van Bart Meesters en Jelle Verbeek

Foto’s hieronder: Jelle Verbeek

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *