Slider

Helvoirt maakt kennis met Limburg: 1-0 verlies tegen Sparta'18

HELVOIRT – 10 februari 2019. Ruim een uur lang worstelde Helvoirt meer met zich zelf dan met Sparta’18. Daarna speelde Helvoirt beter, maar tot een echte kans kwam het niet. 10 minuten voor tijd kreeg Helvoirt zelfs de deksel op de neus waarmee het Sparta’18 de eerste thuiszege min of meer cadeau deed.

Een historisch moment vandaag. Buiten de eigen provinciegrenzen speelde Helvoirt voornamelijk ook in Gelderland, een paar keer mocht het naar Zeeland, Zuid-Holland werd eenmalig aangedaan, maar van de zuidelijke provincies hadden we één provincie nog niet gehad. Limburg. Voor het eerst zet Helvoirt stappen om Limburgs grondgebied voor een officiële wedstrijd. Sevenum heeft de primeur. Sevenum, zeg maar het Kaatsheuvel van Limburg, want ook deze plaats geniet meer bekendheid van hun pretpark dan hun voetbalclub. Want misschien doet de plaats Sevenum uw ook wel een lichtje branden. Zeker als uw verslaggever zegt dat hier ook pretpark Toverland gevestigd is. Helvoirt begon ook goed in Sevenum. Al na een minuut raakte Rico uit een hoekschop het zijnet. Daarna ook een kans voor Sparta. Pim Nellen zag Remco wat voor z’n doel staan en z’n poging van 25 meter eindigde op de bovenkant van de lat. In de periode die volgde was Helvoirt enorm slordig. Sparta ontbeerde echter kwaliteit om het af te straffen en zelf kon het ook vrijwel niets afdwingen maar kreeg wel een paar kansen. Sjoerd Lucassen kopte een vrije trap naast en Jeroen Smits raakte bij een vrije schietkans de bal niet goed.

Ook de start na rust was wederom niet goed van Helvoirtse zijde. Maar ook nu weinig tot geen momenten voor beide doelen. Halverwege de 2e helft mocht Max Verbeek z’n officiële debuut maken en even later gold dat ook voor Sjors van Bijnen. Maar ook met de debutanten kon Helvoirt niets afdwingen. Het was voetballend wel beter, maar die pass die goed moest zijn ontbrak. Sterker nog, 10 minuten voor tijd kreeg Helvoirt dan toch waar het met name in de eerste helft om vroeg.  Thijs kreeg de bal tegen z’n hoofd aangeschoten waarmee Bart Schouten alleen op Remco kon afgaan en beheerst de 1-0 kon binnen stiften. Daarna eindelijk pas een goede kans voor Helvoirt. Doelman Yannick Vullings had moeite met de uithaal van Rico maar Luke kopte in tweede instantie te zacht in. We noteren minuut 87. Zo leed Helvoirt in een 0-0 wedstrijd een nederlaag die meer uit te leggen viel als dat Helvoirt meer slecht was dan Sparta goed was.

Volgende week komt Venhorst op bezoek. Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *