Slider1
slider2

Helvoirt is ongeslagen status kwijt na verlies tegen SCG’18: 0-2

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 29 oktober 2023. Helvoirt weet weer wat verliezen is. In eigen huis tegen SCG’18 werd met 0-2 verloren. Op basis van de 1e helft een terechte tussenstand. Na rust een beter Helvoirt, maar aanvallend onmachtig om SCG’18 pijn te doen.

Het was de eerste echte topper van dit seizoen. Nummer 3 Helvoirt dat thuis speelt tegen nummer 2 SCG’18. Op een ook goed gevuld Burgemeester v.Hövell Sportpark werd dan ook een mooie wedstrijd verwacht. Maar van een echt goede wedstrijd was, mede ook door het zware veld, niet echt sprake. De kansen waren in de beginfase voor SCG’18, dat via Boyd van Dijk al de eerste kans kreeg, die Jannes Verhulst knap wist te redden. Na 13 minuten kwam SCG’18 alsnog op 0-1. Nadat een schot van Artur Bot werd geblokt, viel de bal voor de voeten van Axel van Litsenburg die alleen voor Jannes niet faalde. In de fase die volgde was het Helvoirt dat het wel probeerde, maar niet bij machte was om tot een kans, laat staan mogelijkheid, te komen. SCG was ook en af en toe gevaarlijk, maar kwamen wel dichter bij een doelpunt dan Helvoirt. Voorbij het half uur regende het ook grote kansen voor de Gestelse ploeg op de 0-2. Eerst schoot Bot op de paal, redde Jannes uitstekend op de kopbal van Bas de Langen, en uit die volgende hoekschop werd de kopbal van opnieuw de Langen van de lijn gehaald. Na 38 minuten dacht SCG de 0-2 te scoren nadat een vrije trap werd in getikt, maar buitenspel zette een streep door het doelpunt. Een minuut later werd het alsnog 0-2. Stan van Rooij werd met een steekpass vrij voor Jannes gezet en zorgde alsnog voor de 0-2. Pas tegen de rust kreeg Helvoirt z’n eerste echte kans. Uit de voorzet van Max Verbeek kon Koen van Asseldonk van dichtbij intikken, maar de bal stuiterde net iets te hoog, waardoor hij z’n voet er net niet lekker achter kon zetten.

Na rust kreeg men een beter Helvoirt te zien, maar ook nu kon het, ondanks veel balbezit, niet tot een echte mogelijkheid of kans komen. Ook vielen vaak veel balletjes in de kluts niet lekker of goed voor Helvoirt. De enige grote kansen in de 2e helft waren voor SCG’18, dat vaak profiteerde van een naar een doelpunt zoekend Helvoirt van de ruimte. Van Litsenburg schoot echter wel naast en van Rooij raakte via een Helvoirts been de paal. Pas in de 86e minuut de eerste inzet van Helvoirt die in de buurt van het doel kwam. De vrije trap van Max Meijer die net naast ging. SCG’18 doelman Jorg de Laat moest ook pas in de 89e minuut voor het eerst echt in actie komen op een kopbal van diezelfde Max en dat zegt misschien ook wel genoeg over deze wedstrijd. Want het was zo dat SCG’18 nou niet echt veel beter was vandaag, maar wel de betere was in het uitspelen van z’n mogelijkheden en op basis daarvan terecht won vandaag.

Volgende week wacht voor Helvoirt een uitwedstrijd tegen Haarsteeg.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *