Slider

Helvoirt is na 3-3 tegen Woudrichem uitgebekerd.

HELVOIRT – 15 september 2019. Een gewonnen punt, zo moet het laatste bekerduel van Helvoirt dit seizoen worden gezien. In een werkelijk dramatische eerste helft verbloemde de 1-1 ruststand veel. Woudrichem leek kort na rust de wedstrijd met 2 snelle goals dan toch in z’n voordeel te beslissen, maar Helvoirt vocht zich toch nog knap terug naar een 3-3 gelijkspel.

Op Sportpark Het Bolwerk wachtte Helvoirt Woudrichem. De opdracht was duidelijk: winnen, en anders hopen om met een gelijkspel op doelsaldo nog door te bekeren. Toch was Helvoirt in het begin niet wakker (waar hebben we dat dit seizoen al eerder gezien?). Opnieuw kon het binnen de minuut raak zijn voor de tegenstander, maar dat gebeurde niet. Woudrichem was de betere ploeg, maar het was Helvoirt dat op 0-1 kwam. Thijs P snoepte Woudrichem verdediger Harjo Ruis de bal af, stuitte eerst nog op doelman Aljan Dekker, maar schoot in de rebound alsnog raak: 0-1. Daarna mocht Helvoirt Woudrichem en Walter (die de geblesseerde Martijn verving) dankbaar zijn dat het nog lang 0-1 stond. Helvoirt leverde veel ballen onnodig in, speelde onrustig, met weinig overtuiging, aannames vaak niet goed, won bijna geen duels en bij Woudrichem was het juist omgekeerd. En dat viel niet te wijten aan het feit dat Helvoirt dan nog wel een ruim half elftal aan vaste krachten mistte en dat Woudrichem op 1 speler na compleet speelde. Maar zoals gezegd, Walter was een sta in de weg voor de thuisploeg. Eerst voorkwam hij een eigen goal van Thijs H, zag Tim Saaman nog met een lob, via een vingertop, de lat raken, en hield Bori Secréve (schot) en Roy van Sonsbeek (kopbal) van een zeker lijkend doelpunt af. Tussen deze kansen door moest Thijs P de strijd staken. Hij kwam behoorlijk in botsing met Wilty Schaap en moest met een snee in z’n kin naar het ziekenhuis. Maar de manier hoe Helvoirt de eerste helft voetbalde vroeg wel om een tegentreffer en die kwam er in de extra tijd van de 1e helft dan toch. Youri Duyzer kopte een voorzet van dichtbij binnen.

In de rust waren enkele harde woorden gevallen, maar de gewenste goede start in de 2e helft kwam er niet. Sterker nog, het werd in kort tijdbestek 3-1. Eerst kopte Corné Nijhof helemaal vrij met een snoekduik de 2-1 in en na de bal op het middenveld onnodig te hadden ingeleverd werd met een steekpass Secréve vrij voor Walter gezet en was 3-1 een feit. Walter herstelde niet veel later ook een fout toen hij de bal inleverde bij Duyzer, maar greep goed in. Pas tegen het uur viel er dan toch weer wat positiefs te melden voor Helvoirt. Uit een mooie voorzet van Luke kopte Menno fraai raak: 3-2. Vanaf dat moment ging het bij Helvoirt wel ietsjes beter, maar aan beide kanten viel er niet veel meer te noteren. Tot in de slotfase. Een volley van Rens eindigde op de paal, waarna z’n broer in de rebound attent was: 3-3 en Helvoirt had zowaar ook de 3-4 moeten maken. Menno zag z’n eerste inzet worden gestopt door Dekker en schoot de rebound net naast. Maar met een zege had Helvoirt over de hele wedstrijd gezien al veel te veel gekregen. Eigenlijk met 1 punt ook wel, maar het mag toch worden gezien als een soort van beloning om in een slechte wedstrijd toch nog resultaat te boeken tegen toch geen verkeerde ploeg, eerlijk is eerlijk. Na afloop bleek dat Rijen – GRC’14 in 0-0 was geëindigd. Geen 2e ronde voor Helvoirt dus.

Zijn we klaar voor de competitie? Aangezien we nog niet compleet hebben kunnen spelen zou je zeggen nog van niet, omdat er nog niet echt een vast basisteam staat. Aan de andere kant, ook vorig seizoen was er door omstandigheden een teleurstellende bekercampagne en was de start van de competitie juist wel goed, dus wie weet. Volgende week start de competitie in Vierlingsbeek tegen Volharding. Tot volgende week.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *