Slider1
slider2

Helvoirt de gelukkigste in foutenfestival tegen Real Lunet: 4-2

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 24 november 2021. De schoonheidsprijs verdiende deze editie van Helvoirt – Real Lunet niet, maar voor Helvoirt is de 4-2 overwinning een hele belangrijke.

Niet alleen wist het na 5 duels weer eens te winnen, het komt ook weer in het linker rijtje. Het beter aan de bal zijnde Real werd opzijgezet door het fysieke Helvoirt. Pas in de slotfase kon Helvoirt zich pas definitief naar de 3 punten spelen. 

Zomaar een competitieduel op een koude dinsdagavond in november. Anno 2021 is alles mogelijk, blijkbaar. Maar goed, de omstandigheden zorgen er wellicht voor dat je een keer midweeks moet inhalen. Voor Real Lunet is dit niet nieuw. Vorige week woensdag wist het immers al een overwinning te behalen op Vianen Vooruit, dus als het op zondag niet lukt, dan maar midweeks. En aangezien Helvoirt het de laatste tijd in thuiswedstrijden ook niet bepaald goed doet, qua resultaat, zullen de Vughtenaren met het nodige vertrouwen naar Helvoirt zijn gekomen. Het was ook meteen een felle opkomst van Real. Figuurlijk, dan. Want hun tenues zouden ook goed van pas zijn gekomen als het licht was uitgevallen met de felle licht blauwe-groene kleuren. Enfin, de wedstrijd. Rico de Laat had Helvoirt een droomstart kunnen bezorgen toen hij de bal in de voeten kreeg gespeeld van Realspeler Daniel Kengawe. Hij schoot echter voorlangs.

Daarna kwam er een fase waarin Real iets beter was en ook tot wat kansen kwam. Zo redde Jannes Verhulst op een aftstandschot van Irey Sadal, wist hij Djordi Meerveld, na een lange rush, van scoren af te houden en probeerde Youssef Johri na een actie met buitenkant rechts de lange hoek te zoeken, maar zonder resultaat. Tussendoor had Realdoelman Raymond Bes ook redding gebracht op de kopbal van Menno van Hattum.

Na precies een half uur werd de voorzet van Imad Hamria door Jannes voor de voeten van de inlopende Enes Sonay gelegd en die zei dank je wel: 0-1. Lang kon Real daar niet van genieten, want Helvoirt leverde via Koen van Asseldonk een snel antwoord, die van dichtbij kon intikken: 1-1. 2 minuten later kwam Helvoirt zelfs op voorsprong toen Menno de voorzet van Rico ineens op de slof nam en Bes kansloos liet: 2-1. Toch kenmerkte de 1e helft zich in veelvuldig balverlies aan beide kanten en ook na rust zagen we dat regelmatig terug. Mede daardoor bleef het wel een leuk en spannend duel. 

De eerste kans na rust was voor Johri die nu met een geplaatste bal Jannes wilde verschalken, maar Jannes had de bal klemvast. Ook ging een vrije trap van Luke van der Bruggen vanuit een lastige hoek ook nog gevaarlijk voorlangs. Hoewel er dus, mede door het vele balverlies, weinig echt uitgespeelde kansen waren, was het toch wachten op een doelpunt en die viel 10 minuten voor tijd. Hij probeerde het dus al eerder met een geplaatste bal, maar nu krulde Johri vanaf de rand van de 16 de bal schitterend, via de paal, de gelijkmaker binnen: 2-2. Het leek ook op 2-2 uit te draaien, maar uit z’n eerste de beste kans van de 2e helft kwam Helvoirt weer op voorsprong. Nadat hij eerst nog z’n van richting veranderde schot nog maar net door Bes overgetikt zag worden, wist Collin van den Bergh uit die gekomen hoekschop de afvallende bal ineens op z’n rechter(!) slof te nemen en zag de bal door een woud van benen in het doel verdwijnen: 3-2. Nu Real weer moest komen, kon Helvoirt uiteindelijk profiteren van de geboden ruimte en wist dat niet veel later ook om te zetten in de 4-2. Op aangeven van invaller Roel van Asseldonk wist Rico de bal beheerst in de lange hoek te leggen en was het pleit beslecht. Toch nog de nodige doelpunten deze frisse avond, ondanks het feit dat er meer mislukte dan lukte. 

Zondag staat het uitduel met Vianen Vooruit op het programma. 

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *