Slider1
slider2

Doneer-Een-Zaailing-Dag voor Meer Bomen NU

HELVOIRT –  24 november 2021    Doneer-Een-Zaailing-Dag voor Meer Bomen NU

“Wegens succes geprolongeerd!”
Iedereen kan weer zaailingen, stekken, staken enz. komen inleveren voor het landelijke initiatief van MeerBomenNU (een initiatief van Urgenda). Er zijn vanuit heel Nederland één miljoen boompjes aangevraagd, waarvan er maar liefst 330.000 welkom zijn op plantlocaties in Noord-Brabant! De ingeleverde jonge bomen en struiken zullen dus allemaal een nieuwe plek krijgen waar ze welkom zijn en ‘groot kunnen groeien’.

Gewenste soorten
Inheems plantmateriaal, zoals beuk, berk, eik, els, hazelnoot, fruitboompjes, hulst, kastanje, kornoelje, linde, populier, (wilde) roos, vlier, walnoot, (inlandse) vogelkers, vuilboom, wilg enz. enz. Een label met soortvermelding is handig!
Qua grootte graag 50 cm tot 2 meter aanhouden, want dan is de kans het grootst dat ze aanslaan. N.B. Geen sierplanten a.u.b., want die dragen niet bij aan de biodiversiteit.

BomenHUB
Uw donaties worden tijdelijk ingekuild in een ‘BomenHUB’. Deze ligt langs de weg, zodat u niet het woonerf op hoeft. Graag tot ziens a.s. zaterdag.
(Mocht u dan geen tijd hebben, regel dan een ander moment via 06-22123917)
Lees alles over deze actie op https://meerbomen.nu/doneer-een-zaailing-dag/

Inleveren van 14.00 – 17.00 uur bij Permatuin Hoge Raam 5, 5076 PH Haaren (grens Helvoirt)

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *