Slider1
slider2

Helvoirt hervat competitie met 2-0 zege op DBN’22.

Verslag Jurgen Hamers 

HELVOIRT 28 januari 2024.Hoewel de zege verdiend was mocht Helvoirt af en toe ook niet klagen. Maar tegen DBN’22 werd er met 2-0 gewonnen.

De eerste competitiewedstrijd in 2024 was voor Helvoirt tegen de nieuwe Bossche fusieclub DBN’22. De fusieclub van TGG en OSC’45. DBN is sinds de winterstop hekkensluiter na 4 strafpunten n.a.v. hun laatste wedstrijd voor de winterstop tegen SCG’18 toen ze van het veld waren gelopen. Helvoirt kon dus een DBN verwachten dat gretig aan de aftrap zou staan om die punten goed te maken. De 1e helft was in veel opzichten gelijkwaardig, maar het was met name Helvoirt die de meeste mogelijkheden bijeen speelde. Maar verder dan een schot van Jeroen de Bever dat over ging kwam Helvoirt niet. DBN noteerde met een afstandsschot van Relano Bouwmans, dat net overging, ook z’n eerste kans. Na een half uur moest DBN-doelman Jim Thewessen voor het eerst aan het werk op de knal van Jeroen. DBN kon eigenlijk alleen tot een (grote) kans komen als Helvoirt een handje meehielp. Zo kon Kay Huijgens vrij schieten nadat Helvoirt de bal niet lekker kon wegwerken en niet veel later kon na een misser Jordy Gutte alleen op Jannes Verhulst af, maar de Helvoirtse goalie werd uiteindelijk de winnaar in deze één tegen één. Maar er was maar een ploeg die op basis van de mogelijkheden de voorsprong verdiende en die nam na 43 minuten dan ook de leiding. Na een goede actie van Noah Geurtz kon Rico de Laat van dichtbij Helvoirt op 1-0 zetten.

Na rust was Helvoirt DBN voetballend en fysiek de baas en al snel in de 2e helft kon Rico de 2-0 scoren. Uit een hoekschop viel de bal voor z’n voeten en ineens schoot hij net over. Net voorbij het uur hielp Helvoirt DBN opnieuw aan een kans. Na een misverstand kon Giovanni Librizzi vrij voor Jannes de 1-1 scoren, maar stiftte over. Opnieuw mocht Helvoirt dus niet mopperen. Jeroen kopte niet lang daarna aan de andere kant een voorzet van Rico nog tegen de lat, maar in de 72e minuut was het dan wel eindelijk 2-0. Op aangeven van Rico scoorde Jeroen dan toch de 2-0, al leek de inzet ook nog wel via de rug van een DBN-speler binnen te gaan. Max Meijer zette Rico nog vrij voor Thewessen, maar schoot over. DBN kon niet echt meer gevaarlijk worden en Helvoirt liet het eigenlijk ook na om de ruimte te benutten voor een 3e treffer. Desalniettemin een prima hervatting van de competitie van Helvoirt dat zich weer door deze zege in de middenmoot nestelt.

Volgende week wacht voor Helvoirt de uitwedstrijd tegen RKDVC, dat al sinds 5 november ongeslagen is.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *