Slider1
slider2

Helvoirt begint een helft te laat tegen Trinitas Oisterwijk: 4-1

Door Jurgen Hamers.

HELVOIRT – 2 oktober 2022. Als Helvoirt de 1e helft kon overspelen, dan had het dat zeker gedaan. Wat Helvoirt vorige week liet zien tegen CHC, daarvan was in de 1e helft haast geen schim van te zien, op enkele momenten na. Na rust speelde Helvoirt zoals het tegen CHC deed en was het verschil ineens een behoorlijk stuk kleiner. Resultaat leverde het echter niet op.

Oisterwijk. Een plaats waar Helvoirt een groot verleden heeft. Er werden veel duels uitgevochten met Taxandria, Nevelo en RKSV Oisterwijk. Bijna jaarlijks vanaf de jaren 60 speelde Helvoirt wel een officieel duel tegen (één van) deze clubs. Tegen Nevelo speelde het zelfs de meeste officiële duels. Maar die duels zijn verleden tijd. De drie Oisterwijkse clubs zijn nu een eenheid. Een drie-eenheid wordt ook wel Trinitas in het Latijns genoemd. Dus de naam van de nieuwe Oisterwijkse club was niet zo moeilijk. Het Oisterwijkse Trinitas is, als uw verslaggever het voor de Oisterwijkse lezers goed formuleert, vooral Taxandria, een stukje Nevelo en een beetje RKSV Oisterwijk. Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en kregen al af en toe goede mogelijkheden. Na 11 minuten wist Trinitas de score te openen via Dennis van Berkel die een teruggelegde bal verdekt achter een hoop spelers achter Jannes Verhulst wist te plaatsen. Trinitas was daarna de betere ploeg, maar tot grote kansen kwam men niet. Helvoirt kreeg, ook al speelde het niet best, wel af en toe z’n momenten. Zo moest doelman Ramon Doomen tot 2x toe ingrijpen omdat Max Meijer en Marcus Smarius voor z’n neus verschenen en schoot Rico de Laat een voorzet ineens net over. In de 26e minuut verdubbelde Trinitas via opnieuw van Berkel de voorsprong toen zijn vrije trap via de binnenkant van de paal binnenviel en in de 35e minuut zette Zija Azizov met een steekpass Harm van de Ven vrij voor Jannes, en diens inzet rolde over de doellijn: 3-0. Menno van Hattum zag daarna z’n vrije trap ook op de binnenkant van de paal eindigen, maar deze kwam weer terug het veld in. Jannes had tegen de rust ook nog de nodige moeite met de uithaal van afstand van van Berkel. Het was een 3-0 ruststand waar vrijwel niets op af te dingen viel, omdat Helvoirt gewoon niet fel genoeg was en Trinitas wel.

Dat ging na rust een stuk beter aan Helvoirtse zijde. Het eerste kwartier na rust was duidelijk voor Helvoirt en Rico en Menno kregen meteen grote kansen op de 3-1, maar waren beide te wild in het afwerken en schoten daardoor ruim over. Na 57 minuten beloonde Helvoirt zichzelf dan toch. De net ingevallen Jochem Leermakers (eerste wedstrijd in het 1e sinds een jaar) zette Max vrij voor Doomen en die scoorde wel: 3-1. Max had binnen een minuut ook z’n 2e kunnen scoren. Nu schoot hij van afstand echter naast. Maar het was eindelijk een echte wedstrijd geworden waarin er weinig verschil te zien was. Helvoirt had misschien iets meer balbezit, maar Trinitas kwam er ook een aantal keren gevaarlijk uit. Toch kwam de thuisploeg niet echt verder dan een geplaatste bal van Job Villevoye die net naast ging en ook de grote kansen voor Helvoirt bleven uit. In de 85e minuut leidde een voorzet van Ingmar Torjuul tot veel paniek in de Oisterwijkse defensie die maar ternauwernood een hoekschop konden toestaan, want de bal eindigde bijna in het eigen doel. Maar in de 89e minuut gooide Trinitas het duel definitief in het slot. Nu bij een andere hoekschop van Helvoirt, waarbij Max balverlies leed en daarmee van de Ven en invaller Jayden van Assouw tegen 1 Helvoirtenaar werden gezet. Eerstgenoemde bediende laatstgenoemde en die rondde rustig af en het duel was klaar: 4-1. Doomen onderscheidde zich nog in de extra tijd door stijlvol een vrije trap van Max te pakken. Zo had Helvoirt, gezien de 2e helft, dus veel meer kunnen halen, dan dat het vandaag deed. Een nederlaag die het zich dus vooral zelf kan aanrekenen.

Volgende week speelt Helvoirt in eigen huis tegen Hilvaria.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *