Slider1
slider2

Help ons nieuwkomers zich thuis te laten voelen!

Vrijwilligers gezocht

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 7 november 2023. Welzijn Vught is op zoek naar toegewijde vrijwilligers die zich willen inzetten voor het ondersteunen van statushouders bij het vestigen en integreren in onze gemeente.

Als je een passie hebt voor het helpen van nieuwkomers en als je gelooft in het belang van inclusie en diversiteit, dan is dit een kans voor jou om een significante impact te maken.

Als vrijwillige maatschappelijke begeleider speel je een cruciale rol in het ondersteunen van statushouders bij het navigeren door de uitdagingen van het opbouwen van een nieuw leven in een vreemd land. Je zult niet alleen praktische ondersteuning bieden, maar ook een bron van geruststelling en begeleiding zijn tijdens een vaak complexe periode van aanpassing.

Verantwoordelijkheden:
Individuele begeleiding bieden aan statushouders bij het begrijpen van de lokale cultuur, wetten en sociale normen.
Ondersteunen bij het opbouwen van sociale netwerken en het bevorderen van inclusie in de lokale gemeenschap.
Fungeren als een vertrouwde bron van informatie en advies voor de statushouders.

Vereisten:
Empathie en culturele sensitiviteit ten opzichte van de uitdagingen waarmee vluchtelingen en statushouders worden geconfronteerd.
Communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels, en bij voorkeur kennis van andere relevante talen.
Bereidheid om te leren en te groeien in een interculturele omgeving.
Flexibiliteit en geduld om effectief te kunnen omgaan met verschillende individuele behoeften.

Wat levert het jou op:
Betekenisvol Werk:
Door deel te nemen aan ons project voor maatschappelijke begeleiding van statushouders, zul je de voldoening ervaren van het direct bijdragen aan het leven van mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden. Je zult het verschil zien dat je maakt in hun leven en in de gemeenschap als geheel.

Begeleiding van de Coördinator:
Onze toegewijde coördinator zal zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning voor alle vrijwilligers. Denk aan individuele begeleiding, sociale vaardigheden leren en deelnemen aan trainingen en activiteiten van Welzijn Vught.

Als je gelooft dat je de capaciteiten en de motivatie hebt om bij te dragen aan het welzijn van onze nieuwkomers, nodigen we je van harte uit om deel uit te maken van ons team van maatschappelijke begeleiders voor statushouders.

Neem contact met onze coördinator Manal Fares op via manalfares@welzijnvught.nl voor meer informatie over hoe je betrokken kunt raken of bel 073-6565350

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *