Slider1
slider2

Burgemeester Drimmelen bedreigd en beledigd om geaardheid

HELVOIRT – 7 november 2023. Burgemeester Boy Scholtze van Drimmelen is bij het gemeentehuis in Made bedreigd en beledigd om zijn geaardheid.

De 76-jarige verdachte heeft de burgemeester tevens geprobeerd aan te rijden, maakt de politie bekend.

De 32-jarige burgemeester liep vanuit het gemeentehuis naar zijn auto en kon nog net op tijd opzij springen. Daarna bedreigde de bejaarde man de burgemeester vanuit zijn auto en liep vervolgens het gemeentehuis in.Hoewel de man vanwege eerdere misdragingen het gemeentehuis niet meer mocht betreden, uitte hij bij de balie diverse dreigementen en beledigingen aan het adres van Scholtze.

De burgemeester heeft aangifte gedaan van bedreiging, poging tot zware mishandeling, discriminatie en belediging.

“Geen leuk begin van de week, helaas… Zo onnodig en zo zinloos. Agressie, intimidatie en geweld zijn nooit een oplossing en horen niet thuis in de samenleving. Laten we met elkaar in gesprek blijven, ook nu. Ik zal me hier als burgemeester altijd voor inzetten”, aldus Boy.

Het is niet voor het eerst dat Scholtze te maken krijgt met geweld. Afgelopen juni kreeg hij een stoeptegel door de ruit van zijn huis gegooid, waar hij net drie dagen met zijn partner woonde. “Een bosje bloemen of kaartje als welkom in de gemeente had ik eerlijk gezegd meer op prijs gesteld”, reageerde hij toen.

Scholtze studeerde bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Hij werd in 2012 politiek actief voor de VVD in Haaren. In 2014 was hij lijsttrekker van de VVD in Haaren bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 en werd hij er gemeenteraadslid en fractievoorzitter. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij er opnieuw lijsttrekker. Op 1 januari 2021 werd Haaren opgeheven.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *