Slider1
slider2

Heeft u zich al laten testen op uw valrisico?

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 20 februari 2024. In de gemeente Vught zijn we van start gegaan met valpreventie.

Steeds meer ouderen vallen met vaak ook alle gevolgen van dien en dat willen we tegengaan. Wilt u daar iets aan doen? Laat u dan testen op uw valrisico en laat u aan de hand van deze test adviseren.

Fysiofit Vught en Fysio Bruyst bieden nu in Vught én in Helvoirt cursussen aan de komende tijd. De komende tijd haken er nog meer praktijken uit Vught aan. Dit betekent dat we meer inwoners kunnen gaan testen op hun valrisico. De eerste stap is het opsporen van valrisico.

De buurtsportcoaches gaan de komende tijd de inwoners van Vught, Helvoirt en Cromvoirt testen op hun valrisico. Dit doen ze door het afnemen van drie vragen en ze nemen een loopanalyse af met behulp van een ‘smartfloor’. Dit is een loopmat van 6 meter en mensen moeten op deze mat 2 keer op en neer lopen. In deze mat zitten allerlei sensoren en deze meten het valrisico. De loopanalyse kan met of zonder hulpmiddel (stok/rollator) plaatsvinden.

Op basis van drie vragen én de loopanalyse geven zij een advies op basis van de uitslag. Bij een verhoogd valrisico adviseren zij om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut die een verdiepend gesprek zal voeren. Dit noemen ze een ‘valanalyse’. De fysiotherapeut gaat dan vragen stellen over verschillende factoren die mogelijk invloed hebben op het valrisico. Wanneer de fysiotherapeut vervolgens inschat dat een valpreventie cursus nodig is, dan zal hij/zij dat met u bespreken. Deze cursussen duren vaak 12-14 weken. Dit alles wordt in 2024 gratis aangeboden.

MOVE Vught organiseert open inloop testmomenten op de volgende data: dinsdag 27 februari in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg tussen 10.00 en 12.00 uur, woensdag 28 februari in de Battle Axe in Cromvoirt tijdens de koffie-ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur, woensdag 6 maart tussen 13.30 tot 16.00 uur, vrijdag 15 maart tussen 10.00 en 13.00 uur in het HelvoirThuis in Helvoirt en maandag 25 maart tussen 09.00 en 12.00 uur bij Prins Hendrik in Vught.

Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon langskomen. Meer informatie op: www.movevught.nl/valpreventie. Vragen, neem dan contact op via: info@movevught.nl of 06-4579 6883.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *