Slider

Graven in uw tuin kan gevaarlijk zijn

HELVOIRT – 8 juli 2019  Gaat u in uw tuin graven? Bijvoorbeeld om een schutting te plaatsen of een vijver aan te leggen?

Dat kan een risico met zich meebrengen. In uw tuin kunnen namelijk allerlei kabels en leidingen liggen, bijvoorbeeld voor gas, elektriciteit, water, riolering, internet en telefonie.

Voorkom onveilige situaties
Doe voordat u gaat graven een graafmelding (KLIC-melding) bij het Kadaster. Zij weten namelijk precies waar leidingen zich bevinden U voorkomt zo stroomstoringen, gaslekkages en andere onveilige situaties. Bij graven met een graafmachine is een melding wettelijk verplicht.

Melding doen
U kunt een melding doen via de website van het Kadaster www.kadaster.nl en zoek op ‘klic melding’.
Wanneer u een melding heeft gemaakt, ontvangt u binnen twee werkdagen een aantal documenten waaronder de liggingsgegevens, de huisaansluitingen schetsen en detailkaarten. Met deze informatie kunt u veilig aan de slag in uw tuin.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *