Slider1
slider2

Godsliefde ervaren

HELVOIRT – 2 oktober 2023. Op woensdag 4 oktober is het Werelddierendag. Je kan het met je eigen huisdier vieren als een verjaardag.

Deze dag valt samen met het kerkelijk feest van Franciscus van Assisi, die bekend staat als een dierenvriend en natuurliefhebber. Franciscus van Assisi noemde alle schepselen zijn broeders en zusters. In onze tijd met zijn bedreigende klimaatcrisis is hij uitgeroepen tot de patroon van de milieubeweging.

Franciscus van Assisi leefde van 1181-1226. Na zijn dood is hij mensen blijven aanspreken. Als kind van welgestelde ouders brak hij onverwachts met hun normen en waarden. Hij koos voor eenvoud en solidariteit met de minstbedeelden. Zijn nieuwe stijl van leven sloot aan bij dat van Jezus. Hij voelde zich thuis bij armen en zieken. Hij was een mysticus maar ook een praktische doener. Velen sloten zich bij hem aan en zetten zijn manier van leven voort na zijn dood. Broeders van de minsten werden ze genoemd. De Franciscus van nu, onze paus, draagt zijn ideeën en idealen ook uit en leeft het ons voor met dezelfde, eenvoudige levensstijl.

Natuurlijk gaan vele huisdieren deze week verwend worden, door ze extra aandacht te geven. Maar kunnen we het opbrengen om ook aan mensen, eenzaam, ziek of vreemd, extra aandacht te besteden? Laten we Franciscus van Assisi als voorbeeld nemen. Hij is door zijn daden Heilig verklaard. Dat ligt niet vanzelfsprekend binnen ons handbereik. Wel om de vanzelfsprekendheid jezelf voorop te stellen te doorbreken. Om je agenda vrij te maken en eens tijd te nemen voor de ander. Godsliefde te ervaren In de ontmoeting met de ander.

U bent van harte welkom in de Open Kerk om samen te vieren en te bidden voor de ander. Op zaterdag 7 oktober in de Oude Sint Nikolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat in Helvoirt. De aanvangstijd is 19.00 uur.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *