Slider1
slider2

Flessescheepjes en andere geduldflessen in het Geniemuseum

HELVOIRT/CROMVOIRT – 2 oktober 2023. U kent ze misschien nog wel van vroeger, of misschien heeft u er alleen maar van gehoord: de door zeelui op hun lange reizen met veel geduld en voor velen op raadselachtige wijze vervaar¬digde flesse¬scheepjes.

Kleinoden, vervaardigd met eelti¬ge, door weer en wind getekende handen.
Het geheim van het ‘scheepje-in-de-fles’, tegenwoordig ‘flessescheepje’ genoemd, is van generatie op gene¬ratie, van mond tot mond gegaan en is zelfs nu nog aan weinige inge¬wijden bekend. In Nederland zijn zo’n 54 flesse¬scheepjesbouwers met elkaar verenigd in de Nederlandse Vereniging van Flessescheepjesbouwers en Verzamelaars ‘Welkom aan Boord’. Eén keer per jaar komen zij bij elkaar, ergens in den lande.

Dit jaar meren de leden aan in het Geniemuseum te Vught en wel op zaterdag 18 november. Daar treffen zij elkaar, wisselen tips en trucjes uit en tonen elkaar hun laatste creaties. En dat zijn niet alleen scheepje in flessen, maar ook b.v. een molen, een trein, een helikopter…
Vanaf 13:30 uur zijn bezoekers van het museum welkom om bij de flessescheepjesbouwers hun werk te komen bewonderen en geïnformeerd te worden over hoe nu zo’n scheepje in een fles komt. U mag het zelfs zelf een keer proberen!

De toegangsprijs voor personen vanaf 12 jaar is € 5,50; kinderen tot 12 jaar gratis. Houders van een museumkaart, veteranenpas, defensiepas of post-actievenkaart hebben gratis toegang.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *