Slider

Gewoon Gezond: de vakantie is weer voorbij!

HELVOIRT –  6 augustus 2019    De zomervakantie is weer voorbij en het is tijd om de draad weer op te pakken.

Het kan soms best moeilijk zijn om gezond te eten. Zeker na die lekkere barbecue etentjes en gezellige terrasjes in de zomerperiode. Het is daarom belangrijk om kleine stappen te nemen, bijvoorbeeld met een Eetwissel.

Met een Eetwissel maak je een kleine stap binnen wat je nu al eet en drinkt. We weten namelijk dat kleine stappen makkelijker vol te houden zijn. En zo’n kleine stap wordt sneller een nieuwe gewoonte. Je hoeft er op een gegeven moment niet meer over na te denken.

Maar hoe maak je een eigen Eetwissel? Dat kan op verschillende manieren:
1. Van ongezond naar gezond: Wissel van iets wat níet in de “Schijf van Vijf” staat, naar iets wat daar wel in staat. Bijvoorbeeld van frisdrank naar water.
2. Schuif op naar minder ongezond: Je kunt bijvoorbeeld schuiven van een donut naar een koekje of van frisdrank met veel suiker naar de light-variant.
3. Neem een kleinere portie: Een Eetwissel kan ook een stapje naar een kleinere portie zijn, bijvoorbeeld van een hele zak naar een klein bakje chips.
4. Wissel van dierlijk naar plantaardig: Je kunt ook een stapje maken van een keer vlees naar bijvoorbeeld noten. Of van een keer vleeswaren op brood naar iets plantaardigs, denk aan 100% pindakaas, plakjes komkommer, plakjes banaan of hummus.

Kijk voor meer informatie op www.voedingscentrum.nl

Doe je ook mee met Gewoon Gezond?
Wil je graag je voedingspatroon aanpassen of wil je een activiteit rondom gezonde voeding organiseren in je dorp?
Of heb je een andere vraag of idee over gezondheid?

Wij, Lieke Raaijmakers en Carla Schoot, horen graag van je en denken met je mee.
Wij zijn op verschillende manieren te bereiken:
Stuur een mailbericht naar lieke.raaijmakers@ggdhvb.nl of c.schoot@ggdhvb.nl of bel naar 088-3686758 of 088-3686151.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *