Slider1
slider2

Gerd Prick aan de slag als informateur in Vught

VUGHT – 9 fenruari 2023. Na de raadsvergadering van 20 januari jl. kent de gemeente Vught een minderheidscoalitie van CDA, PvdA-GroenLinks en VVD.

De fractievoorzitters uit de Vughtse gemeenteraad hebben drs. G.E.W. Prick aangesteld als informateur. De komende periode zal Gerd Prick met alle politieke partijen verkennende gesprekken voeren over de volgende thema’s:

• Wat er nodig is om de politiek-bestuurlijke verhoudingen in Vught te verbeteren;
• Op welke wijze in Vught een stabiel gemeentebestuur kan worden gecreëerd en welke partijen daarvoor met elkaar kunnen gaan formeren.

Uitgangspunt voor de verkenning is het bestuursakkoord dat in januari 2021 gesloten is. Zodra Gerd Prick het informatieproces heeft afgerond, brengt hij richting de fracties advies uit over de mogelijkheden voor het vormen van een nieuwe coalitie.

Gerd Prick was in het verleden burgemeester in Gasselte en Groesbeek. Ook was hij waarnemend burgemeester in Millingen aan de Rijn, Schoonebeek en Maasdriel. Gerd Prick was eerder informateur in Heumen.

Politieke partijen zijn met elkaar overeen gekomen om ten tijde van het informatieproces geen mededelingen naar buiten te brengen over de voortgang van de gesprekken.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *