Slider

Gemeenteraad Haaren stelt bestemmingsplan buitengebied vast

HAAREN – 25 september 2020. Op donderdagavond 24 september heeft de gemeenteraad van Haaren het Bestemmingsplan Buitengebied Haaren, herziening 2020 vastgesteld.

Het besluit is een belangrijke mijlpaal na een transparant proces van dialoog met inwoners, planvoorbereiding, afwegingen maken en nemen van besluiten.

Uitgangspunten
Deze herziening berust op een aantal uitgangspunten vanuit de raad in 2018. Het belangrijkste uitgangspunt was het implementeren van bestaand beleid. Denk hierbij aan VAB beleid, meer gebruiksmogelijkheden creëren voor het opwekken van duurzame energie en het aanpassen van het bestemmingsplan op maatschappelijke opgaves en wensen van inwoners en ondernemers.

Gedragen plan
Het proces is bottom-up ingericht en met veel zorg uitgevoerd. Er zijn dialogen gehouden met inwoners en diverse organisaties zoals ZLTO, GGD, ondernemersvereniging, LNMH, Natuurmonumenten, Duurzame Energie Haaren, Vereniging bosbewoners, Duinboeren, Recron, Koninklijke Horeca Nederland en Brabants landschap. Wethouder Van Hal: “Getuige de ruime aandacht die de herziening van het bestemmingsplan heeft gekregen, kan ik me terecht zeggen dat dit een gedragen plan is. Ik ben trots op niet alleen de inhoud maar ook het proces dat we als gemeente hebben gelopen. Ik ben dan zeer verheugd dat de raad het bestemmingsplan heeft vastgesteld. Het getuigt van een meedenkende en betrouwbare overheid.”

Hoe nu verder?
Nu de raad het plan heeft vastgesteld, komt het plan binnenkort zes weken ter inzage te liggen. In deze termijn hebben belanghebbenden de mogelijkheid een verzoek tot voorlopige voorziening en beroep in te dienen bij de Raad van State.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *