Slider1
slider2

Gemeente Vught laat CPO´ers in de kou staan

HELVOIRT – 19 juni 2022. Medio vorig jaar heeft de gemeente Vught 11 woningen op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) opgenomen in bouwplan Den Hoek.

Helaas blijkt nu dat de gemeente Vught heel strenge en financieel zware eisen stelt bij de uitgifte van deze bouwgrond. Bovendien staat de gemeente Vught in dit bouwplan woningen toe tot een prijs van € 400.000,-, terwijl het CPO-principe bedoeld is om aan de onderkant van de kopersmarkt te bouwen. Het is juist bedacht om woningen betaalbaar te houden. Wij dachten dat dat ook het uitgangspunt was van de gemeente Vught, maar dat blijkt toch niet het geval.

Maarten van Gorp heeft namens ons collectief afgelopen donderdagavond de gemeenteraad toegesproken, tijdens het bijpraatmoment over de voortgang van de woningbouw en het woonbeleid in Vught. Hij is daarbij duidelijk geweest over de inhoud van de procedure en de criteria die de gemeente op legt: ”Helaas hebben wij als initiatiefgroep moeten concluderen dat wij op basis van deze strenge regels en voorschriften niet gaan inschrijven.
We vinden het namelijk onaanvaardbaar om op persoonlijke titel het financiële risico van deze inschrijving te dragen. Wij vermoeden sterk dat alleen een projectontwikkelaar of een daaraan gelieerde partij bereid is om dergelijke risicodragende verplichtingen aan te gaan. Het zo betaalbaar mogelijk bouwen blijkt voor u kennelijk toch niet zo van belang. Jammer, heel erg jammer, u laat hiermee een grote groep betrokken inwoners van uw gemeente in de kou staan.”

De afgelopen vier jaar hebben wij ons intensief ingezet om de realisatie van CPO-woningen in Den Hoek voor elkaar te krijgen. Helaas is het resultaat dus niet waar wij ons belangeloos voor hebben ingespannen. Het afzien van verdere deelname was voor ons dan ook een moeilijk besluit. Helaas liet het standpunt van de gemeente Vught ons echt geen andere keuze.

Namens collectief CPO Den Hoek,

Thomas Lommers
Hans van Wijnen
Maarten van Gorp

Download onze gratis app

1 Comment

Avarage Rating:
  • 0 / 10
  • Hennie Boselie , 19 juni 2022 @ 19:10

    De ” JA ” gemeente is ver te zoeken !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.