Slider

Gemeente studeert op verkeer Helvoirt

ELVOIRT 12 februari 2019.  Het gemeentebestuur van Haaren studeert op wat er moet gebeuren met de uitslag van het verkeersonderzoek van Plein Helvoirt.

Namens de gemeente stuurde verkeersambtenaar Ralph van den Boom Plein Helvoirt een reactie waarin hij bedankte voor het “prijzenswaardige” onderzoeksrapport. Over enkele weken volgt een inhoudelijk standpunt over het verkeersbeleid voor Helvoirt.

Aan de enquête namen 263 Helvoirters deel uit 70 van de 101 Helvoirtse straten. De straat met de meeste klachten is de Achterstraat. Veel klachten ook uit de Helvoirtsestraat en de Torenstraat. Liefst 77% van de respondenten verwacht grote verkeersproblemen in het dorp in de periode dat de N65 wordt verbouwd.

Plein Helvoirt vroeg de gemeente Haaren om de uitslag mee te nemen bij lopende zaken zoals het herinrichtingsplan Torenstraat/Helvoirtsestraat, het streven naar een treinstation, de doorontwikkeling van het Plan Den Hoek en de reconstructie van de N65. Aan de gemeente Vught werd gevraagd om snel met een verkeersplan voor Helvoirt te komen, zodra Helvoirt onder Vught valt. De ontsluiting van het dorp via enkele historische straten begint vast te lopen, blijkt uit het onderzoek.

Lees hier over de uitslag van het onderzoek en de reacties uit uw straat.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *