Slider1
slider2

Gekarameliseerde spek fingers

HELVOIRT – 8 juni 2020. Nu de BBQ wedstrijd van 19 september a.s. in Helvoirt niet doorgaat, gaan we op HelvoirtNet regelmatig een recept van onze Kampioen Erik Manders plaatsen.

Recept ingrediënten en bereidingswijze. 

Ingrediënten:
100 ml sojasaus
100 ml zoete ketjap
250 ml hoisinsaus
8 eetlepels Honing
6 eetlepels Palmsuiker
6 tenen geperste knoflook
zout en peper naar smaak
10 speklappen

Bereidingswijze:
Snij de speklapjes een keer middendoor. Mix de sojasaus, hoisinsaus, zoete ketjap saus, honing, palmsuiker, knoflook, peper en zout in een kom en roer alles goed door elkaar.
Schenk ¾ van deze saus over in een maatbeker en zet deze opzij.

Marineer de speklappen samen met de overgebleven saus. Zorg ervoor dat de speklappen helemaal bedekt zijn met de saus en laat ze dan minimaal 3 uur marineren in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.

Haal de speklappen uit de marinade en laat ze uitlekken in een vergiet.
Grill de spek op de barbecue even aan beide kanten aan. Haal ze vervolgens van het rooster en plaats bij voorkeur een gietijzeren pan op de barbecue. Doe vervolgens daar het spek in met de rest van de bewaarde marinade, doe de deksel op de pan en laat de speklappen garen in 15 a 25 minuten op een laag vuurtje haal de laatste 5 min de deksel van de pan zodat de saus wat in kookt.

Serveer tip
Serveer de speklappen met de saus bij rijst, gekookte broccoli,  haricots verts en garneer deze af met fijngesneden bosui.

Of gewoon lekker op een broodje.

Eet smakelijk
Erik Manders

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *