Slider1
slider2

Geen Paasakkoord voor nieuwe coalitie Vught

Foto: Schildersbedrijf-Brabander-Vught

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 2 april 2023. Er komt vóór Pasen geen nieuw gemeentebestuur met Gemeentebelangen in Vught. De vier partijen die onderhandelen over een nieuwe coalitie hebben daarvoor meer tijd nodig, is de verwachting.

PvdA/GL, VVD, CDA, die nu deel uitmaken van het Vughtse college en oppositiepartij Gemeentebelangen, praten sinds begin maart over een nieuwe coalitie. Uit de reacties van partijen valt nog geen conclusie te trekken of er ook een nieuwe coalitie komt.

“De gesprekken gaan goed, die verlopen prettig”, zegt Ton van der Vossen (PvdA/GL). Van der Vossen verwacht niet dat de vier partijen er de komende week nog uitkomen. “Ik verwacht dat het nog wel iets langer gaat duren.”
Guus van Woesik (Gemeentebelangen) wijst erop dat zijn partij concrete onderhandelingsresultaten wil bereiken. “Anders heeft het geen zin om mee te doen.” Van Woesik laat weten dat woningbouw en de N65 belangrijke gesprekspunten zijn waar zijn partij in elk geval concrete afspraken over wil maken. Hij kan nog niet zeggen of de gesprekken ook gaan slagen.

Rutger Jans (CDA) wil weinig kwijt over de onderhandelingen. “We hebben een radiostilte afgesproken en daar houd ik me aan”, reageert Jans. “Maar ik heb goede hoop”, voegt hij er kort aan toe. Ook de VVD laat weten geen mededelingen te doen tijdens de gesprekken.

Sinds het vertrek op 20 januari van D66 uit de coalitie, nadat wethouder Fons Potters moest opstappen, hebben de overige drie partijen in het college, VVD, PvdA/GL en CDA, geen meerderheid meer in de gemeenteraad. Gerd Prick, oud-burgemeester van Groesbeek is gevraagd gesprekken te leiden voor een nieuwe coalitie. Na gesprekken met alle partijen adviseerde Prick gesprekken te openen met VVD, PvdA/GL, CDA en Gemeentebelangen.

De onderhandelingen worden gevoerd door de vier fractievoorzitters, Guus van Woesik (GB) en de drie wethouders.

Door: Peter Corvers

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *