Slider1
slider2

Hotel De Guldenberg blij met komst van food and beverage manager Gert-Jan van Dijk

‘Onze passie moet voor gasten overal voelbaar zijn’

HELVOIRT – 14 februari 2024. Hotel De Guldenberg in Helvoirt heeft in Gert-Jan van Dijk een nieuwe food- en Beverage manager gevonden.

Eigenaar Dennis Münninghoff is blij met de komst van de gepassioneerde horecaman. “Zijn Italiaanse afkomst zorgt voor mooie, authentieke gerechten en een frisse impuls voor onze menukaart.”

Pasta maken voor een Italiaan die ook nog eens boven je pannen meekijkt. Het is voor de koks van Brasserie Het Verlangen in Helvoirt voortaan de dagelijkse praktijk. Sinds begin januari staat er een nieuwe food- en beverage manager op hun werkvloer. Eentje mét Italiaanse roots en genoeg lef om anderen uit te dagen het beste uit hun werk te halen. Hoewel velen bij zo’n scenario de kriebels zouden krijgen, varen de jonge koks er wel bij. Ze krijgen dan ook alle ruimte om eigen invulling te geven aan mooie, klassieke gerechten. “Wij Italianen zijn vooral gastvrij, warm en gepassioneerd”, lacht Gert-Jan van Dijk. “Dat neem ik ook allemaal mee naar De Guldenberg.”

Foto: Gert-Jan van Dijk

Koken met hart en ziel
Gert-Jan is in Hotel De Guldenberg als food- and beverage manager verantwoordelijk voor de voedsel- en drankvoorziening. Meestal is hij in brasserie Het Verlangen te vinden. Lang niet altijd in de keuken. “Ik stop mijn hart en ziel erin om de hele keukenbrigade naar een hoger plan te tillen. Samen met hen wil ik ervoor zorgen dat iedereen in de wijde omgeving straks de goede naam van onze brasserie kent.”

Autodidact
Van jongs af aan stond Gert-Jan zelf graag in de keuken. Zijn biologische vader kwam uit Noord-Italië, zijn moeder uit Nederland. “Zelf groeide ik op in een adoptiegezin in Brabant, vandaar ook de Nederlandse achternaam. Als tiener werkte ik bij een slager. Op zaterdag kreeg ik weleens biefstuk van de haas mee naar huis, die was dan over uit de winkel. Ik maakte er zelfbedachte gerechten mee. Ook met kerst hielp ik graag mee in de keuken.” Zo leerde Gert-Jan zichzelf koken. Altijd geïnspireerd door de Italiaanse keuken.
Met verse en pure ingrediënten zonder al te veel poespas. “Voor een Italiaan draait het voornamelijk om de goede smaak. Het moet allemaal ídioot goed smaken! Dat vraagt om veel uitproberen, proeven en bijschaven. Ja, ook ik leer af en toe nog van die jonge gasten hier.”

Kleinere kaart die veelvuldig wisselt
Zijn voorliefde voor de Italiaanse keuken is in het Helvoirtse hotel al direct zichtbaar. “Ik heb de vrijheid gekregen om de menukaart van de brasserie door te ontwikkelen. Natuurlijk zie je dat terug in de vorm van enkele Italiaanse gerechten. Ik heb veel respect voor klassieke recepten, maar speel ook graag met nieuwe en oude tradities. “De menukaart is een stuk kleiner geworden, maar wisselt veelvuldig van aanbod. Wie hier tweemaal per maand komt eten, moet steeds een nieuw gerecht kunnen ontdekken. We bieden een overzichtelijk aanbod van verse, echt lekkere gerechten. Ik houd van mooie porties, zodat onze gasten niet met trek van tafel gaan.”

‘Energie op de werkvloer’
De Italiaans-Nederlandse manager heeft niet alleen verstand van koken. Hij brengt ook een behoorlijke ondernemerservaring mee. Eerder was hij onder meer eigenaar van een juridisch adviesbureau, lunchroom en Italiaans restaurant. “Ik heb bij De Guldenberg een mooie uitdaging gevonden en mag hier op meerdere fronten mijn meerwaarde tonen. Samen met het team bedenken we mooie gerechten. Dat geeft energie en is voelbaar op de werkvloer.”

‘Een op en top beleving bieden’
Naast een goed bord eten en een heerlijk glas drinken, heeft de food and beverage manager nadrukkelijk oog voor een ‘op en top fijne beleving’. “Onze passie moet voor de gasten overal voelbaar zijn! Die betrokkenheid bij ons werk wil ik niet alleen bij mijn witte brigade (in de keuken), maar ook bij de zwarte brigade (in de bediening) terugzien. Beleving zit hem namelijk in heel veel zaken. Denk aan een verse pasta aan tafel bereiden of gerechten flamberen. Dat geeft spektakel en daar spreken je gasten over met anderen! Dat is precies wat ik met mijn team wil bereiken; Dat mensen met enthousiasme over De Guldenberg spreken en graag terugkomen.”

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *