Slider1
slider2

Fit+ Helvoirt start 4 sep. met open weekend

Laagdrempelig sporten in Hartje Helvoirt

HELVOIRT – 21 juli 2021. Met fit+ landt een nieuw en aantrekkelijk sportconcept in Hartje Helvoirt. Vanaf begin september kan iedereen in een kleinschalige maar professionele setting de corona-kilo’s verbranden, conditie verbeteren, spierkracht opbouwen of aan cardio-training doen. Tijd hoeft geen excuus te zijn; fit+ is open van zes uur ’s ochtends tot elf uur in de avond.

“We brengen een nieuwe manier van sporten naar Helvoirt”, zeggen eigenaren Dave Kentie en Corné Bodden van Fit+ Helvoirt met veel enthousiasme. “Bij Fit+ kan iedereen op een laagdrempelige manier terecht. Je kunt hier in je eigen tempo sporten. Zonder druk, maar wel met gerichte begeleiding.”

Op zaterdag 4 september openen Kentie en Bodden de deuren van hun vernieuwende sport-concept Fit+ aan de Achterstraat 51d, midden in het centrum van Helvoirt bij het Vincent van Goghplein. En die plek is heel bewust gekozen, vertelt Kentie: “Fit+ is in Duitsland ontstaan en daar is het een groot succes. Door te kiezen voor centrumlocaties breng je de sportschool naar de mensen, in plaats van dat ze in de auto moeten stappen om ergens naar een industrieterrein te gaan. Daarmee maak je sporten voor iedereen eenvoudig bereikbaar.”

Fit+ Helvoirt, de vijfde vestiging van de keten in Nederland en de tweede van Kentie en Bodden, is in alles afgestemd op de individuele sporter die in zijn of haar eigen tijd een programma wil afwerken dat volledig is toegespitst op de persoonlijke wensen. De toestellen zijn voorzien van een digitale QR-code, waarmee de werking wordt uitgelegd en de persoonlijke instellingen worden bijgehouden. “We werken in principe zonder vaste trainers”, verduidelijkt Kentie. “Wat niet wil zeggen dat we geen begeleiding bieden”, voegt Bodden toe. “Je kunt via onze website een persoonlijk trainingsschema aanmaken, afgestemd op het doel dat je wilt bereiken. Verbeterde conditie, meer spierkracht of een passender lichaamsgewicht. Ook cardio-training is mogelijk. Aan de hand daarvan wordt bepaald welke toestellen je het beste kunt gebruiken, welke zwaarte of gewichten je moet aanhouden en met welke frequentie je de oefeningen uit moet voeren. Je vorderingen kun je vervolgens gewoon op je telefoon bijhouden.” Wat niet wil zeggen dat sporters bij Fit+ in het diepe worden gegooid, haast Kentie zich te zeggen: “Mensen die behoefte hebben aan extra begeleiding kunnen op afspraak gebruik maken van een personal trainer waarmee we samenwerken.”

Om sporters optimaal van dienst te zijn hanteert Fit+ Helvoirt een ruim deurbeleid. De sportstudio opent al om zes uur ’s ochtends, waarna de deuren pas om elf uur ‘s avonds weer sluiten. “365 dagen per jaar”, benadrukt Bodden. “Ook op zon- en feestdagen kunnen mensen hier komen trainen. Wij vinden dat je gewoon je tasje moet kunnen pakken als je zin hebt, ook al is het Tweede Kerstdag of nieuwjaar.”

Om de laagdrempelige sfeer te benadrukken kent Fit+ Helvoirt een huiselijke aankleding. De circa 30 toestellen van het innovatieve merk Matrix staan opgesteld in een decor waar antraciet-grijs, fris groen en houtlook de boventoon voeren. Zelfs de muziek is op de huiselijke sfeer afgestemd, zegt Kentie: “We doen niet aan stampende beats. Ook de wat oudere sporters moeten zich hier thuis voelen.” Een open keukenblokje en een waterreservoir staan de sporters ter beschikking voor gratis koffie, thee en gekoeld water. Met goede gratis WiFi en een uitgekiend ventilatie-systeem is de aankleding af. Bodden: “We willen mensen het gevoel geven dat het hun eigen sportschool is. Daar hoort bij dat je je prettig voelt en na afloop samen een kopje koffie of thee kunt drinken.”

Ook de prijs zal voor sporters bij Fit+ Helvoirt prettig aanvoelen. Voor 30 euro per maand kan onbeperkt worden gesport gedurende de looptijd van 24 maanden. Met een familie-abonnement van 50 euro kunnen zelfs vijf leden van hetzelfde huishouden onbeperkt gebruik maken van alle faciliteiten van Fit+ Helvoirt.

Fit+ Helvoirt opent begin september officieel de deuren. Belangstellenden zijn tijdens het openingsweekend welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen in het nieuwe sportconcept in Hartje Helvoirt. En dat is de moeite; voor de eerste abonnement-nemers geldt een openingsaanbieding van 20 euro per maand.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *