Slider1
slider2

Film “Red Joan” in HelvoirThuis

HELVOIRT – 26 februari 2024. In de jaren ’90 van de vorige eeuw werd Melita Norwood, beter bekend als “Granny Spy”, in Engeland ontmaskerd als spionne voor de Russische KGB.

Op dit waargebeurde verhaal is de Engelse film “Red Joan” uit 2019 gebaseerd, die we op vrijdag 22 maart gaan vertonen.
De film vertelt het verhaal van de ruim 80-jarige Britse Joan, die een rustig leven leidt totdat ze plotseling wordt gearresteerd door Politie en de Geheime Dienst voor verraad en spionage. Terwijl ze geconfronteerd wordt met de ernstige beschuldigingen die tegen haar worden geuit, blikt Joan terug op haar jonge jaren, waarin ze als studente natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge vriendschap sluit met de excentrieke Sonya en haar neef Leo, beiden van Russische afkomst. Ze valt als een blok voor de aantrekkelijke Leo. Wanneer ze, als briljante jonge natuurkundige, een baan krijgt bij een geheim Brits onderzoeksproject, komt ze terecht in een tweestrijd tussen haar idealen en de liefde.

De film wordt gedragen door de inmiddels 84-jarige “Grand Dame” van de Britse cinema Judy Dench, bekend van rollen in James Bond-films en van de films “Shakespeare in Love” en ‘Notes on a Scandal”.

Vrijdag 22 maart | Film “Red Joan” in HelvoirThuis | Aanvang 19.30 uur | Entree leden 55+ €5, niet-leden €6 | Zaal en bar open om 19.00 uur | Ook na de film is de bar open.

Met de film “Red Joan” sluiten we het voorseizoen 2024 af. Omdat het na maart langer licht blijft is het onmogelijk om de films goed zichtbaar te projecteren op het filmdoek. Maar in het najaar zijn we terug. Wanneer de draaidata bekend zijn laten we dat zo spoedig mogelijk horen.

Filmclub Vereniging 55+: Marian van Houten, Jolanda Moelands, Jeanette Poels, Adrie van Hattum, Louise Schulte, Chrit van Enckevort

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *