• Laatst geplaatste bericht op 8 december 2023 11:27
  • Helvoirt Nederland
Slider1
slider2

Film in HelvoirThuis

HELVOIRT – 25 oktober 2023. Nu het weer aarzelend richting najaar gaat en de dagen korter worden, beweegt ons leven zich langzamerhand van buiten naar binnen. Mooie gelegenheid om weer film te gaan vertonen in HelvoirThuis.

We starten op vrijdag 27 oktober aanstaande met de Duitse film “Good Bye Lenin”,  een veelbekroonde, grappige, hilarische en weemoedige film uit 2003.

De film vertelt het verhaal van Christine, een overtuigd socialiste uit de DDR-heilstaat van Erich Honnecker. Door een ongelukkig toeval raakt ze in coma. Tijdens haar coma-periode heeft zich in de DDR een aardverschuiving voorgedaan: de Muur is gevallen, de grenzen tussen Oost en West zijn opengesteld, het Kapitalisme vestigt zich in de oude DDR. Als ze weer uit haar coma ontwaakt krijgt haar zoon Alex te horen van de artsen dat elke vorm van opwinding fataal voor haar kan zijn. Dus besluit Alex de grote Omwenteling voor haar verborgen te houden. Hij creëert met alle mogelijke, vaak hilarische middelen de oude DDR in haar slaapkamer. Maar als moeder langzamerhand opknapt en haar bed verlaat is het in standhouden van die kunstmatige wereld natuurlijk niet vol te houden.

Vrijdag 27 oktober | Film in HelvoirThuis: “Good Bye Lenin” | Aanvang 19.30 uur | Entree: leden 55+ €5,-, niet-leden €6,-

De bar is om 19.00 uur open en ook na de film kunt U aan de bar napraten over de film of gewoon andere bezoekers ontmoeten.

En voor uw agenda: de volgende data zijn ook gereserveerd voor filmvoorstellingen in HelvoirThuis: vrijdag 24 november 2023, vrijdag 15 december 2023, vrijdag 26 januari 2024, vrijdag 23 februari 2024 en tenslotte vrijdag 22 maart 2024, telkens om 19.30 uur.

Namens de filmclub Vereniging 55+: Chrit van Enckevort

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *