Slider1
slider2

Ernst Damen wordt nieuwe directeur-bestuurder van Woonveste

HELVOIRT – 29 februari 2024. Ernst Damen (49) uit Breda volgt met ingang van 1 april 2024 Eric van den Einden op als directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonveste in Drunen.

Eric van den Einden heeft in juli 2023 al aangekondigd dat hij vervroegd gaat genieten van zijn pensioen en actief zal blijven in het publieke domein.

We hebben begrip voor de persoonlijke overwegingen van Eric om tot deze keuze te komen”, aldus Lambert Greven, voorzitter van de raad van commissarissen van Woonveste. “We zijn blij dat we met de aanstelling van Ernst Damen een waardige opvolger hebben gevonden. Als raad van commissarissen hebben we er alle vertrouwen in dat de ingezette koers met zijn komst gecontinueerd zal worden. Ernst kan Woonveste weer een stap verder brengen met zijn ruime ervaring op het gebied van duurzaamheid en vastgoed in de corporatiebranche.

Na zijn opleiding tot architect heeft Ernst Damen gewerkt als zelfstandig architect. Sinds 2006 heeft hij met succes diverse managementrollen bekleed in de corporatiesector. Bij de Haarlemse corporatie Elan Wonen was Damen achtereenvolgens projectontwikkelaar en manager Vastgoed. Als manager Projectbureau bij Woonbron was hij verantwoordelijk voor alle projecten in het werkgebied van deze Rotterdamse woningcorporatie. De afgelopen vijf jaar heeft Damen zich ingezet als manager Vastgoed en waarnemend directeur bij Thuisvester voor de ontwikkeling en kwaliteit van de woningvoorraad van deze Brabantse woningcorporatie. Naast zijn werk in de corporatiesector is Damen lange tijd actief geweest in de lokale politiek van Delft. Door deze brede ervaring is de nieuwe directeur-bestuurder van Woonveste bekend met alle aspecten van de volkshuisvesting.

Ernst Damen: “Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging bij Woonveste. Ik kijk er naar uit om samen met de collega’s mensen een echt warm en veilig thuis te kunnen bieden. En we gaan samen onze schouders eronder zetten om veel extra woningen te realiseren en de bestaande woningen verder te verduurzamen.

Lambert Greven kijkt dankbaar terug en vol vertrouwen vooruit: “We hebben 6,5 jaar goed samengewerkt met Eric en danken hem voor zijn waardevolle bijdrage. We wensen Eric veel succes met zijn toekomstplannen en alle geluk en gezondheid in zijn nieuwe levensfase. Tegelijkertijd kijken we met vertrouwen vooruit naar de toekomst van Woonveste onder leiding van Ernst Damen.”

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *