Slider

Emotioneel afscheid burgemeester Zwijnenburg

HELVOIRT – 10 oktober 2019. Met een emotionele toespraak heeft oud-burgemeester Jeannette Zwijnenburg donderdagmiddag afscheid genomen van de gemeente Haaren. “Geweldig dat ik hier mag staan”, begon ze haar laatste woorden tot de vele aanwezigen.

Naar schatting ruim tweehonderd belangstellenden waren aanwezig in het gemeentehuis.

Zwijnenburg sprak over “onoirbare zaken en een smoezelige procedure”, doelend op het opzeggen van het vertrouwen van de vier wethouders dat leidde tot haar vroegtijdig vertrek. “Ik ben illusies rijker maar ook armer”, sprak ze. Ook zei Zwijnenburg dat de situatie destijds ‘niet bespreekbaar was’.

De oud- burgemeester gaf ook een opsomming van de talrijke positieve ervaringen in haar periode, zoals de talrijke bouwprojecten, trouwjubilea van inwoners, festivals en carnaval.

Waarnemend burgemeester Yves de Boer, die Zwijnenburg al jaren kent uit zijn provinciale tijd, bedankte haar voor de inzet die de burgemeester heeft geleverd voor de gemeente Haaren. “Ik ben benieuwd wat de toekomst voor je gaat brengen.”

Zwijnenburg wilde nog niet ingaan op haar toekomstplannen.

Er waren ook veel burgemeesters uit de regio op het afscheid, onder meer de burgemeesters van Oisterwijk, Vught en Den Bosch. Van de vier Haarense wethouders waren Carine Blom en Harrie van Hal aanwezig.

Foto’s; Bart Meesters en tekst en foto’s Peter Corvers

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

1 Comment

  • jan , 11 oktober 2019 @ 11:42

    Mevrouw is illusies’s rijker maar ook armer.MAAR WEL RUIM 3 TON RIJKER!!!
    En de burger mag weer bloeden voor dit debacle.In het bedrijfsleven krijg je ontslag als je niet goed funcsioneert.

    In de politiek krijg je een afscheidsfeest,een dik betaald reintegratie traject en ruim 3oo.000 Euro.
    Toemaar,de burger betaald.Kas leeg?Gewoon woz reinigingsrecht enz. omhoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *