Slider1
slider2

Emmaüsgangers

HELVOIRT – 17 april 2023    Het verhaal over de Emmaüsgangers hoort bij Pasen.

We vieren met Pasen immers dat Jezus weer tot leven kwam. Daar dachten de twee onderweg van Jeruzalem naar Emmaüs toen nog anders over. Teleurgesteld waren ze over de dood van Jezus. Ontredderd, hoe nu verder? Zij wisten het niet. Jezus? Die zou na zijn dood snel vergeten en verzwegen worden. Toch liep het anders. Een vreemdeling volgde hun pad die zich met het breken en delen van het brood als Jezus openbaarde tijdens het avondmaal. Dat gaf hun de levensmoed om te vertellen over zijn boodschap, zijn daden.
Jezus leeft voort dat vertelt ons het verhaal van de Emmaüsgangers. Maar daarbij gaat het wel om de Jezus die herkend wordt waar mensen handelen in zijn geest. Waar ze aandacht hebben voor mensen die het moeilijk hebben. Zorgzaam en dienstbaar te zijn voor de ander. Dat is een oproep voor ons allemaal. En om dit levend te houden lezen we het verhaal over de Emmaüsgangers.
U bent van harte uitgenodigd voor de viering van de Open Kerk op zaterdag 22 april 2023 in de Oude Sint Nicolaaskerk aan de Van Grevenbroeckstraat te Helvoirt. Aanvang is 19.00 uur. Het koor repeteert elke maandagavond in het HelvoirThuis. Inloop om 19.45 uur. Wilt u een keer meezingen? U bent van harte welkom.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *