Slider1
slider2

Dommelen - Helvoirt voor de beker

Helvoirt bekert na moeizaam duel tegen Dommelen via strafschoppen door: 1-1

Door Jurgen Hamers

HELVOIRT – 22 oktober 2023. Na een vrij moeizame wedstrijd van beide kanten heeft Helvoirt toch de 3e ronde van de beker weten te behalen nadat het Dommelen, na 1-1 in de reguliere speeltijd, na strafschoppen uitschakelde.

Een totaal onbekende tegenstander vandaag voor Helvoirt in de beker. Dommelen. Toch is Dommelen, qua historie, geen onbekende. In het seizoen 1987-1988 troffen beide ploegen elkaar ook al eens in bekerverband. Toen in de kwartfinale van de Toon Schröderbeker en in Oirschot (ja, vanaf die ronde moest in dit toernooi op neutraal terrein worden gespeeld), won Dommelen na verlenging met 2-1. Toch was er over de 1e helft van de editie van 2023 weinig te melden. Het meeste gevaar kwam dan wel van Helvoirt, een echte kans kwam er niet uit voort. Uit het niets kwam na 27 minuten de thuisploeg ook op voorsprong. Na een actie en voorzet van Jordy van der Heijden kon Tom van Hoek simpel binnenlopen; 1-0. 7 minuten later had ook Helvoirt z’n eerste de beste kans erin liggen. Max Meijer nam de voorzet van Niels Verhoeven ineens met succes en passeerde doelman Jesper van den Meulengraaf: 1-1.

Ook in de 2e helft een beetje hetzelfde beeld als in de 1e helft. Het was vaak rommelig en van goed voetbal was niet bepaald sprake. En een echte inzet tussen de palen kon ook niet echt worden genoteerd. Na een uur spelen veerde iedereen even op toen van der Heijden alleen op Jannes Verhulst kon afgaan, maar schoot toch wel een stukje naast. Richting de slotfase kreeg Helvoirt nog wel grote kansen op de winnende treffer. Alleen raakte zowel Menno van Hattum als Marcus Smarius de bal niet vol genoeg en werd Jeroen de Bever op het laatste moment nog gestuit door een Dommelense verdediger. Strafschoppen dus. Bij de stand van 1-1 miste Max Verbeek namens Helvoirt. De 4 strafschoppen daarna gingen erin, toen Jannes de strafschop van Giel Daris stopte. De 3 daarna gingen opnieuw raak, waarna Jannes bij 4-5 opnieuw een strafschop keerde, nu van Igor Smit en won Helvoirt de strafschoppenserie. Nadat Jannes al werd besprongen, werd hij toch door de scheidsrechter terug naar het doel gestuurd, want hij zou te vroeg van de lijn zijn gegaan. Nu scoorde Smit wel: 5-5. De 3 volgende strafschoppen gingen daarna ook binnen, als Jannes bij 6-7 de 3e strafschop deze serie wist te stoppen, nu van Jonathan van Doorn, en nu telde de gestopte strafschop wel. Zo bekert Helvoirt met name dankzij z’n doelman door naar de 3e ronde, die midden december zal worden afgewerkt.

Volgende week ontvangt Helvoirt, weer voor de competitie, SCG’18.

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *