Slider1
slider2

D’n Inbreng (1)

Van jeugdhuis naar jeugd- en jongerencentrum en activiteitencentrum

HELVOIRT – 3 juni 2022. In 1980 werd jeugdhuis d’n Inbreng geopend, in 1988 was de heropening na de uitbreiding, in 2016 begon de HOJ (Helvoirtse Organisatie voor de Jeugd) met de plannen om d’n Inbreng te verbouwen en te renoveren, in 2018 werd daarmee gestart.

De hoop was gevestigd op veel vrijwilligers, zodat er “alleen” maar geld nodig was voor materialen e.d. Het viel echter niet mee om aan voldoende vrijwilligers te komen, corona gooide roet in het eten, de materiaalprijzen stegen en de motivatie werd zoetjesaan minder.

Gevolg: de verbouwing van d’n Inbreng schiet al op maar is nog lang niet klaar. Met als ander gevolg dat er minder activiteiten kunnen plaatsvinden of onder minder goede omstandigheden.

Naar aanleiding van de oproep op Hevloirt.net (“Hulp gevraagd”) heb ik me bij de HOJ gemeld en aangeboden om namens hen actie te gaan ondernemen. Ik heb al heel wat gesprekken gevoerd om mensen weer te motiveren, ik heb een inventaris gemaakt van alles wat nog moet gebeuren en ik heb een begroting gemaakt van de benodigde financiën en de werkuren die nog nodig zijn.

Met de gemeente heb ik hierover gesprekken gevoerd met als eerste opdracht:

  • Laat zien wat de toekomst van d’n Inbreng kan zijn.
  • Wat kan in de toekomst de dekkingsgraad van het gebouw worden?
  • Kijk onder welke bestuursvorm alles verder gaat.
  • En maak een dekkingsplan voor de begroting.

Het gaat om de toekomst van het jeugd- en jongerenwerk en de activiteiten die er plaatsvinden.

Vriendelijke groeten
Antoon van de Ven.
(eerste voorzitter van de HOJ, coördinator van de eerste bouw en weer gemotiveerd om d’n Inbreng toekomstbestendig te maken).

Reactie graag naar: antoonvandeven2018@outlook.com

Kan ook via 06-4300 6988

Download onze gratis app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *