Slider1
slider2

Deelmobiliteit in Helvoirt en omstreken is HOT

HELVOIRT – 25 september 2021. Is jouw mobiliteitsbehoefte sinds de start van de coronacrisis ook zo veranderd? Bij veel Nederlanders is dit het geval.

We fietsen meer, zijn ons bewuster van de natuur en de auto staat nog vaker stil door het nieuwe hybride werken.
De leaseauto is hierdoor niet langer vanzelfsprekend en de fiscale bijtelling relatief duur. En veel meer mensen willen graag elektrisch rijden, maar vinden de overgang van hun (oude) brandstofauto te kostbaar.

Hoe kunnen we deze nieuwe mobiliteitsbehoefte dan het beste invullen?
Sinds enkele jaren kunnen inwoners van Helvoirt meedoen met Samen Slim Rijden. Je deelt een aantal comfortabele elektrische auto’s met elkaar vanaf €25 in de maand, bijvoorbeeld een Kia e-Niro of Hyundai KONA met actieradius van meer dan 400 km. Helaas hebben we het aantal auto’s in Helvoirt twee jaar geleden terug geschaald naar twee, maar we hopen dit de komende periode weer terug te brengen naar drie of vier deelauto’s. In de omliggende dorpen Boxtel, Gestel, Vught en Oisterwijk wordt ook volop gedeeld via Samen Slim Rijden. 
 
Coöperatie HOT wil graag een handje helpen
Wij willen het gebruik van elektrische deelauto’s in Helvoirt stimuleren. Daarom ontvangen de eerste 20 nieuwe aanmeldingen €100 rijtegoed. Voor meer informatie of vragen kun je terecht op de website van Samen Slim Rijden Helvoirt.  Wil je weten of autodelen iets voor jou is? Doe dan eerst de autodeeltest. Of kom even langs bij de “Weetkeet” op de markt van 30 september op het Van Goghplein, daar kun je de elektrische deelauto ook zien. Zien we jou binnenkort ook in een deelauto? 


 Marcel Kloprogge, bestuurslid Coöperatie HOT en initiatiefnemer Samen Slim rijden

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *