Slider1
slider2

De geschiedenis van Carnaval in Helvoirt

Beste mensen, zoekt u nog eens met ons mee?

HELVOIRT – 30 mei 2020. Al enige tijd zijn wij bezig om informatie te verzamelen over de geschiedenis van Carnaval in Helvoirt.

Hoe mooi is het om te zien dat we na eerdere oproepen al veel reacties hebben gekregen! Vooral heel veel foto’s met prachtige taferelen. Dank daar voor! De kunst is nu om alles te rangschikken en er een goed verhaal van te maken. 

Gelukkig hebben we al veel extra informatie mogen ontvangen uit een aantal interessante gesprekken, maar we hebben meer nodig om het verhaal compleet te maken. Als we terug gaan in de tijd was er voor de SOC de samenwerking tussen de voetbal club, de harmonie en de KPJ.  Of herinnert u zich nog de Hunkerbunker en de Kruik? Om u wat aan het denken te zetten hier een foto uit de zestiger jaren. 

Er zijn in al die jaren meer dan 50 Buurtverenigingen, carnavalsverenigingen en groeperingen geweest die iets met carnaval in Helvoirt gedaan hebben. Was u bijv. lid van de Rimboe, de Torenkraaiers of wellicht de Duinkluivers en heeft u ergens nog papieren liggen of een oude ledenlijst? Heeft u nog stukjes uit de krant of een verhaal uit die tijd? De tekst van een liedje?

Laat het ons weten, bellen kan naar 0411-645071  –  mailen mag naar tisihooft@hetnet.nl   —

of afgeven bij de Mitra Kerkstraat 30

Theo Hooft,  Mariska Wolfs en Edwin Pijnenburg

Natuurlijk als u een verhaal kunt vertellen over de foto dan is dat altijd welkom…..

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *