Slider1
slider2

D66 komt als grote winnaar uit de bus: kiezers bedankt!

HELVOIRT/CROMVOIRT/VUGHT- 23november 2020.  “Een ongelofelijk resultaat. Dat we wat zouden winnen zat er wel in, maar zó veel is ongekend.” Dat is de eerste reactie van Fons Potters, lijsttrekker van D66. Nooit eerder haalde de partij zo’n hoge score bij de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Vught. “Ik ben trots op al onze campagnevrijwilligers, kandidaten en wil vooral onze 2659 kiezers bedanken voor hun stem op D66.”

D66 was de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen van 18 november. Er waren 23 zetels te vergeven, twee meer dan er nu zijn. D66 behaalde 21,1% van de stemmen en gaat daarmee van 3 naar 5 zetels. De andere winnaar was het CDA dat van 1 naar 3 zetels gaat. Gemeentebelangen ging naar 6 en verloor een zetel, maar blijft dankzij een zeer hoge score in het dorp Helvoirt de grootste partij. De andere twee coalitiepartijen, VVD en PvdA-GroenLinks behielden beide hun 4 zetels. De SP ging van 2 naar 1.

Feestje op internet
Normaal is de verkiezingsavond een hoogtepunt waarbij de campagneteams van de partijen met de leden bij elkaar komen om samen te juichen of elkaar op te beuren als de uitslag tegenvalt. Door de coronamaatregelen was dit jaar alles anders. “Wij hebben digitaal via Zoom samen de bekendmaking van de uitslagen op het YouTube-kanaal van de gemeente gevolgd”, vertelt Potters. “Op die manier hebben we er toch nog met elkaar een feestje kunnen vieren. We hadden onze link breed binnen D66 verspreid. De hele avond belden er belenden in, zoals partijvoorzitter Sigrid Kaag en Rob Jetten, fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Dat was een leuke dimensie, maar hopelijk kunnen we weer snel echt met elkaar samenkomen.”

Coalitievorming
Oud-gedeputeerde Bert Pauli uit Den Bosch is aangesteld als informateur. D66 gaat voor een coalitie waarin zo veel mogelijk van alle plannen gerealiseerd kunnen worden, zoals een verkeersherstelplan voor Vught, Helvoirt en Cromvoirt, meer betaalbare en middeldure koop- en huurwoningen, een energietransitie met de burger aan boord en vooral een beter en transparanter gemeentebestuur.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *