Slider1
slider2

Cultuurweek 2021 mooie en verbindende start van cultuurseizoen

foto Bart Meesters

VUGHT/CROMVOIRT/HELVOIRT – 5 oktober 2021. Van 11-19 september sloegen cultuuraanbieders met elkaar de handen in ineen om een gezamenlijke start te maken van het nieuwe culturele seizoen.

Bijna 40 aanbieders en locaties in Cromvoirt, Helvoirt en Vught zetten hun deuren open voor inwoners door het bieden van open lessen, demonstraties, open repetities, een tentoonstelling, voordrachten, een culturele feestavond, een muziekbattle, voorstellingen en meer.

Vol programma
Vele deelnemers hebben mee gedanst, muziek gemaakt, geluisterd, uitgeprobeerd, beleefd en kunnen kennismaken met het grote cultuuraanbod in de gemeente. Het is fantastisch dat er weer sámen cultuur gemaakt kan worden en dat is met deze Cultuurweek passend gevierd. In de drie dorpen hebben bij elkaar ruim 100 activiteiten plaats gevonden met als symbolische muzikale afsluiter op de laatste dag: de Battle of Music. Dit kleine pop-up concertje, door de harmonieën van Vught en Helvoirt en de Cromvoirtse Fanfare, maakte een verbindende tour langs de drie dorpskernen.

Samenwerking
Initiatiefnemers Musicare, MDM Vught, Harmonie Kunst & Vriendschap, de Speeldoos, Plaza Cultura en partners The Battle Axe, HelvoirThuis, Harmonie Kunst Adelt, Cromvoirtse Fanfare en Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg zijn trots en blij met de onderlinge samenwerking en met de vele bezoekers, jong en oud, die hebben deelgenomen. Zij hopen dat ook in het verdere seizoen bezoekers en deelnemers cultuur komen maken en beleven.
Plannen voor een vervolg van de Cultuurweek en nieuwe creatieve initiatieven zijn al weer in de maak!

Dank aan…
Dank aan alle cultuurpartners en deelnemers én aan de ondernemers en de gemeente Vught, die de week mede mogelijk hebben gemaakt. Speciale dank aan mediapartner van de Cultuurweek: NOVO 3. Via www.novo3.nl, onder het kopje Cultuurweek, zijn vele interviews en impressies van de activiteiten van deze week terug te kijken en luisteren.

Een bericht plaatsen, een mededeling doen, familiebericht doorgeven of verenigingsnieuws, dat kan bij HelvoirtNet. Tevens zijn wij altijd op zoek naar het laatste nieuws. (een foto en/of logo erbij maakt het vaak leuker). Mailen maar! nieuws@helvoirt.net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *